時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

昨日有醫護人員的親身搶救心声
今日到調查科人員的心酸
又有继母的前同事,又有家長,媽媽網有>20個 熱topics
日日都甘多所謂知內情的人出本来講
專業人仕不是有守則? 可以投入感情但不應公開表達吧

是專業放料????

小妹妹 Case 滔天蓋日. vs. 局長的 Case 已沈下去!!!
今日聽到777的没有隱瞞論,果然更勝前人
第一次感心寒

chloepapa  所有時事及政治話題,必須發表於時政擂台。如有錯版張貼,主題會被移往時政擂台,包括任何最終演變成討論時   發表於 18-1-9 23:12

珍珠宮

入時政喎

禁止訪問

回覆樓主:

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

Tinkerbell 發表於 18-1-9 22:22
昨日有醫護人員的親身搶救心声
今日到調查科人員的心酸
又有继母的前同事,又有家長,媽媽網有>20個 熱topi ...

拉埋政治黎講

禁止訪問

珊瑚宮

TingTing 發表於 18-1-9 22:24
入時政喎

係啦,樣樣炒埋一碟

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

牛子 發表於 18-1-9 22:25
你係咪路? Are you road? 咁都要抽水?

今朝先有人貼私煙相,後來比我鬧到del,依家d人睇新聞,睇到走火入魔

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

水唔係咁抽嘅, 唔通係林鄭叫兩隻畜牲殺個妹妹做新聞遮蓋司長單野咩!
司長單野新聞一樣有報,自己睇下新聞啦!睇到呢個post都幾心寒

公爵府

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

咁都聯想到政治,WC真係可憐又無藥可救!
係呀!原來禽獸不如2公婆係WC,仲係小麗老千粉絲添。

大宅

我都有此感覺!

其實這是一單虐兒案,對社會的影響不大,但點解電視新聞報導或各媒體要花如此大篇幅報導?!

當然,小朋友好可憐,其垃圾父母好賤!但有需要如此詳細報導嗎?

說實的,我看到有開報導,睇到好唔開心,個心嗱住!我唔明點解要咁詳細將過程描述出來!有需要嗎?

我也相信,個別媒體或人仕是有目的的吸引社會注意,從而分散大眾注意力

至於想要被轉移的視線是為何事?

新律政司潛建?
港珠澳大橋?
壹傳媒賣盤?

暫時我估不到。

水晶宮

回覆樓主

乜都關政治事!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

女童被虐案怎可混為一談?相信無論任何政治立場的人都對此事看法一致-人神共憤!

用戶要求終止服務

回覆樓主:

不如話搵單虐兒案分散虐殺私影妹案?
不如話用嚟分散南北韓注意力?

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

Del. 重覆。

禁止訪問

子爵府

回覆樓主

好心你啦!少少同情心都冇,仲要拉埋政治嚟講

男爵府

開心吸收勳章

cnyeung 發表於 18-1-9 22:31
我都有此感覺!

其實這是一單虐兒案,對社會的影響不大,但點解電視新聞報導或各媒體要花如此大篇幅報導? ...
要講政治入時政講啦
呢單唔止係虐兒案 係一宗兇殺案 你可以毫無同情之心 但唔好拉政治黎講 你甘抽水法 究竟有冇血性

男爵府

回覆樓主

一個政治,一個虐兒命案,呢到親子網,大家關心命案多d好正常,司長個單明顯係蠢,唔專業(工程師喎,律師喎),無能(買果時係咁,僭建就犯法啦, 你係業主有責任), 無政治智慧(僭建就一早處理啦,俾人爆左,重要擠牙膏咁爆), 基本上無咩好辯論

首頁

尾頁

跳至