崇真(主流) vs 禮賢 內向男仔選擇?

vickykiu
|

請問各位媽媽可唔可以幫我分析下?謝謝
係深水涉崇真同九龍禮賢

幼稚園
謝謝
vickykiu
|

Up thanks

ChloeMa
|
幼稚園、小學、中學? 呢2間都有幾間不同的分校。 邊間呢?
vickykiu
|
ChloeMa 發表於 18-1-13 15:39
幼稚園、小學、中學? 呢2間都有幾間不同的分校。 邊間呢?

唔好意思,深水涉崇真同九龍禮賢
mameme
|
vickykiu 發表於 18-1-13 17:35

呢兩間都喺深水埗有幼稚園小學中學,你講明係邊樣啦
alicialee1210
|
我小朋友以前讀崇真,但2間我選禮賢。
vickykiu
|
alicialee1210 發表於 18-1-13 17:39
我小朋友以前讀崇真,但2間我選禮賢。

謝謝你呀
SaBB
|
vickykiu 發表於 18-1-13 13:37
請問各位媽媽可唔可以幫我分析下?謝謝
係深水涉崇真同九龍禮賢

2間之中必選禮賢、勁後悔比小孩讀呢間祟真。你可去EK 個邊看看comments , 好真實
vickykiu
|
SaBB 發表於 18-1-13 17:45
2間之中必選禮賢、勁後悔比小孩讀呢間祟真。你可去EK 個邊看看comments , 好真實
...

我過去睇下先,謝謝(emoji)
ChloeMa
|
vickykiu 發表於 18-1-13 17:35

幼稚園定小學? 我個仔以前由禮幼上禮小,你想知邊間?
SaBB
|
vickykiu 發表於 18-1-13 18:07
我過去睇下先,謝謝(emoji)

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=409
反而我有幾個朋友送仔女入又一村禮賢, 個個也讚不絕口

gracelam
|
我女係禮幼畢業, 宜家佢中二仲記得好多老師好錫佢, 同埋學校生活點滴!!
vickykiu
|
gracelam 發表於 18-1-13 21:27
我女係禮幼畢業, 宜家佢中二仲記得好多老師好錫佢, 同埋學校生活點滴!!
...

謝謝你
Qopozo
|
回覆 SaBB 的帖子

請問講邊方面真實?有冇連結copy,我地今日先交書簿費😰
翠B
|
我都後悔之前讀祟真(國際部),好在走得快
pandafong
|
我囡以前讀九龍塘禮小,囡而家讀中二,佢都好懷念以前讀小學時嘅老師同副校長,副校長而家升左做校長,佢真係好錫小朋友嫁!
貓頭雀
|
翠B 發表於 18-3-24 11:36
我都後悔之前讀祟真(國際部),好在走得快

請問點解呢? 好多人想有offer 呢
翠B
|
貓頭雀 發表於 18-3-24 12:51
請問點解呢? 好多人想有offer 呢

都好多人轉走,試過先知適唔適合
kellywu
|
我囡讀完禮幼升禮小,內向小朋友禮賢會俾好多鼓勵,所有表演人人有份,小朋友會越來越越有自信
喧嘩
|
pandafong 發表於 18-3-24 12:20
我囡以前讀九龍塘禮小,囡而家讀中二,佢都好懷念以前讀小學時嘅老師同副校長,副校長而家升左做校長,佢真 ...

副校曾經幫我處理一件事, 我當時係投訴個新黎嘅老師, 佢處理得好好, 唔好誤會禮賢老師, 其實個個都好好, 呢個新老師, 九十後初初出黎做嘢, 而且仲係禮賢舊生, 呢個老師好幸福, 小時候校長不但教佢書本上嘅知識, 出黎做嘢仲繼續教佢點做人

禮賢幼稚園好唔好我唔知, 但小學一定係冇得頂, 出黎成績唔差, 仲要讀得開心, 去邊度搵, 我女當年全級係冇人升band 3中學