有咩面霜潤過cpb la creme?

Charmchai
|
超乾+敏感肌,cpb la creme 用耐左開始覺得唔夠,各位Jm 有咩推介?
ming0314
|
Charmchai 發表於 18-1-14 22:08
超乾+敏感肌,cpb la creme 用耐左開始覺得唔夠,各位Jm 有咩推介?

La Mer
lovkaka
|

你有無用埋保濕精華啊? cream作用係鎖住之前d精華和水分,除非你用保濕面霜,又或者買埋cpb支oil溝落la creme度

Charmchai
|
lovkaka 發表於 18-1-15 11:14

你有無用埋保濕精華啊? cream作用係鎖住之前d精華和水分,除 ...

有用粉紅色嗰枝油同la serum呀,都仲係覺得乾
lovkaka
|
Charmchai 發表於 18-1-15 18:58
有用粉紅色嗰枝油同la serum呀,都仲係覺得乾

la serum其實唔係保濕精華⋯
綠茶新地
|
Charmchai 發表於 18-1-14 22:08

我la cream 同shiseido future night cream 都用過,我不再回購la cream, 只買future night cream, La cream 6000 以上,而future night cream 只是2500 左右,我覺得Future Night cream 比較潤澤
SHERMEN
|
我有用粉紅色油,好正呀
Charmchai
|
SHERMEN 發表於 18-1-20 17:52
我有用粉紅色油,好正呀

可能我夏天用得太盡,冬天用咩都覺得唔夠
SHERMEN
|
我皮膚好敏感,但塗上這支油,感覺非常良好,仲有D白浄feel
kurokawa33
|
有無試過cpb嘅Synactif面霜啊?比la creme更勁架喎