頭皮, 脫髮加頭皮敏感

Irene06
|
請問我有頭皮, 脫髮加頭皮敏感, 一洗完頭都會出好多細細塊的頭皮, 尤其前額, 真係一塊塊細又有大又有, 頭皮仲有少少紅, 好煩呀, 用過好多不同牌字洗頭水都無改善, eg 韓國白色呂字, 39 plantur, Avalon Organics B-Complex Thickening Shampoo, 茶仔首烏洗頭水都唔得, 可以點算? 求幫忙!!
Irene06
|
hoohoo20000
|
Irene06 發表於 18-1-16 16:33
請問我有頭皮, 脫髮加頭皮敏感, 一洗完頭都會出好多細細塊的頭皮, 尤其前額, 真係一塊塊細又有大又有, 頭皮 ...

試下 seba med 得唔得
國王陛下
|
試下

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
yucl_hk
|

韓國野咪用, 好多化學成份

去藥房買支焦油洗髪水
港式奶茶
|
我用樂敦 AD+,可以改善頭皮敏感

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
無話可說
|
港式奶茶 發表於 18-1-16 18:41
我用樂敦 AD+,可以改善頭皮敏感

請問邊度買到?
3hherbal
|
做中藥護髮
FB: 3HBeeChoo
港式奶茶
|
無話可說 發表於 18-1-16 19:11
請問邊度買到?

屈人寺,但唔係間間都有,我多數去海港城嗰間買
markbrother
|
yucl_hk 發表於 18-1-16 18:32
韓國野咪用, 好多化學成份

去藥房買支焦油洗髪水

次次問藥房都話無
無話可說
|
港式奶茶 發表於 18-1-16 20:16
屈人寺,但唔係間間都有,我多數去海港城嗰間買

唔該,我住新界,搵間大既睇下先
不可奉告
|
Irene06 發表於 18-1-16 16:33
請問我有頭皮, 脫髮加頭皮敏感, 一洗完頭都會出好多細細塊的頭皮, 尤其前額, 真係一塊塊細又有大又有, 頭皮 ...

因為我都有同類問題了,請問樓主最後用邊款洗髮水搞掂"頭皮敏感,脫髮問題"呢?
Irene06
|
買左支焦油洗髪水, 仲未用晒, 好似好左D,