自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

虎到金來勳章

cwmanna 發表於 18-1-17 12:18
我自己覺得要打, 樓主是專重c6 同99啫,但小朋友中可大可小,我侄女3歲幾中2次,但父母都無同佢打 ...

咁都得?其實d父母咩心態?唔通等到有咩事先嚟後悔咩?
心情勁好!

子爵府

回覆 laiwah617 的帖子

係呀。好多事我都唔敢出聲,總之都係為件事好,都可以叫專重吧。

水晶宮

alicecmc2003 發表於 18-1-17 12:08
回覆 blackberry 的帖子

未知喎,要下午去到診所先知。

我個女歲半,琴日先打完四價。

男爵府

虎到金來勳章

alicecmc2003 發表於 18-1-17 12:40
回覆 laiwah617 的帖子

係呀。好多事我都唔敢出聲,總之都係為件事好,都可以叫專重吧。 ...

不過有時都要衡量一吓嚴重性,有d野真係要出聲,希望你唔會覺得我多事!

心情勁好!

禁止訪問

子爵府

回覆 ScarlettWong10 的帖子

我無問價。我約左今日個女放學後去診所打。

禁止訪問

子爵府

回覆樓主

啞忍並不是尊重的意思。
小小事打支針都唔敢做,不是叫你女權當道,但至少有返做媽媽嘅權利。
如果女兒有乜事,你會怪自己定怪99?!

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

想問2歲未打過流感針,應該打三價定四價?

男爵府

回覆樓主

我仔細個時反而無打,上年小學開始打。

子爵府

回覆 願我能 的帖子

當我用你呢類型既說話,用親切態度同我99講時,佢會用返一D令你感無奈既語氣話:個女係你,你鐘意點就點....

都係因為同一屋簷下,我而家比起以前少出聲,有問題都係叫C6傳話,當然件事一定係大家都有份參與先會傳話。否則我好少自己做決定的。

男爵府

我一家大小都打, 女已11歲了.

珍珠宮

回覆樓主:

我每年都帶3個小朋友打流感針,最細果個等佢大d就會帶佢地打,因為我自己同仔女都試過中流感差d死,又辛苦又痛,所以為免細果2個要受苦就好肯定要帶佢地去打

水晶宮

ayn 發表於 18-1-17 13:22
請問你去邊度打? 同埋幾錢? 我個囡都係岩岩半歲呀, thank you.

我喺樓下商場 d 診所打咋,有政府資助我補$200. 不過佢話佢最後一針,下個月bb 打第二次我要搵過另一間。

子爵府

虎到金來勳章

我尋晚都提出話小朋友要去打針, C6+老人家都同意, 都係小心D安全D

禁止訪問

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

alicecmc2003 發表於 18-1-17 12:00
因同一屋簷下,我做新抱必須要聽從99說話,C6唔同意打都係一個阻礙,小朋友touchwood有咩事都會第一個話我 ...

別墅

回覆樓主

我聽日都帶小朋友打,打完會安心d!

首頁

尾頁

跳至