時事熱話

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

支持

自從有車之後, 去多左, 因為總部有得泊車, 人又少, 唔駛等.

侯爵府

好媽媽勳章

aminafy 發表於 18-1-17 10:50
我D血色素成日吾夠,一"duk"完手指就被遣返...

未生仔囡前捐到,而家只係啱啱好,捐唔到

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

雞比媽 發表於 18-1-17 10:46
https://udn.com/news/story/7266/2930367
作為一個岩岩生左ge媽媽,睇到呢單新聞覺得好感動希望大家 ...

支持

大宅

v.boring 發表於 18-1-17 11:55
宜家血庫真係唔夠血, 最近試過有貧血病人本身要輸兩包血, 但因為唔夠就輸一包, 咁我就的起心干去損血, 點知 ...

針灸都唔得?
咁好難啊。。。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

我都係血色素唔夠,老了!

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

好一句~血債血還
施比受更有福,我捐左33次,都希望可以繼續
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

https://udn.com/news/story/7266/2930367
作為一個岩岩生左ge媽媽,睇到呢單新聞覺得好感動希望大家 ...

我99當年都受過恩惠, 所以老公捐血都無ee哦哦! 有能力就捐
放下自在

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

aminafy 發表於 18-1-17 10:50
我D血色素成日吾夠,一"duk"完手指就被遣返...
紅十字會有單張,食多啲紅肉,木耳有幫助

大宅

回覆樓主

上兩次都出唔夠血,唔知點解,唔敢再捐,驚浪費人地時間

禁止訪問

畀面勳章

大宅

回覆樓主

各位jm,我就係受惠於大家嘅血液的病人。我本身有地中海貧血,血色素長期處於7.2, 7.3水位(正常女性有12-13),當年大肚要個個月泵2-3包血維持我同阿b條命仔。直至生之前個日都要泵定2包俾我用黎生仔流血用。
所以很感激各位jm的慷慨,你們的慷慨成就了我們一家三口的圓滿!

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我上個禮拜貧血頭暈入院諗住輸血,就係血庫唔夠血,而我又啱啱擲界7.1話可能冇得輸,(因為7以下同埋再加埋有氣促、心口翳瞞就一定有得輸)結果最後幾經辛苦,先至攞到一包畀我,真係一血難求呀,所以請大家多多踴躍支持!

珍珠宮

回覆樓主:

好, m完去捐

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

一萬cc,好多啊!平時掃一包都係幾百。真係好多人一齊奉獻呀

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

v.boring 發表於 18-1-17 11:55
宜家血庫真係唔夠血, 最近試過有貧血病人本身要輸兩包血, 但因為唔夠就輸一包, 咁我就的起心干去損血, 點知 ...

原來針灸都唔得 ?
呢個真係唔知喎 ,
仲諗住下個月捐,
但係我上個月腰有事,
做過幾次針灸 ,
咁咪唔捐得

水晶宮

toffeetong 發表於 18-1-17 15:38
好一句~血債血還
施比受更有福,我捐左33次,都希望可以繼續
...

公爵府

牛年勳章

洛婷 發表於 18-1-17 18:41
原來針灸都唔得 ?
呢個真係唔知喎 ,
仲諗住下個月捐,

我上次去捐,紅十字會的工作人員又冇話針灸唔捐得哦。我幾乎每一兩個月都去針灸一次的

大宅

地貧無得捐。。。

水晶宮

rebeccalin 發表於 18-1-17 19:06
我上次去捐,紅十字會的工作人員又冇話針灸唔捐得哦。我幾乎每一兩個月都去針灸一次的
...

我見前面有 JM 話針灸唔得 ,
我都唔知

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我本身係定期捐血者,之前就死都輸咗幾包血,係會令我想繼續捐血。
都係果句,人人為我,我為人人。

首頁

尾頁

跳至