婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

breadcheung 發表於 18-1-17 15:22
BB發燒好多時都會。你而家五個大人一齊照顧個B都夠有凸啦,使唔使重加埋6299?
有時做人都好難,太熱情就 ...

好同意你最尾果句

大宅

唔係呀?你地大人5個都照顧唔到一個豆丁,仲埋怨老爺奶奶唔幫手?....BB病左最需要係休息,要咁多人陪仲咩?仲兼細菌唔夠多嗎?

複式洋房

MHamm 發表於 18-1-17 17:15
唔係呀?你地大人5個都照顧唔到一個豆丁,仲埋怨老爺奶奶唔幫手?....BB病左最需要係休息,要咁多人陪仲咩 ...

其實你有冇睇清楚個個都病到死,唔係照顧唔到,以家佢冇嚟,個個都一樣頂硬上照顅,照顧一個bb,一個健康嘅人已經足夠!只係覺得佢點解可以不聞不問,加上我重點係講緊佢連電話都冇一個,以唔係佢有冇嚟幫手照顧。

大宅

回覆樓主:

如果我仔仔病左
我堅唔想99打來問候
照顧小朋友同自己休息已經煩
仲要應酬多個人

佢的問唔問侯都唔見到對病情有幫助。

大宅

回覆樓主

呢度d媽媽個個都恨不得99消失,唔好煩佢地最好,佢地唔會明你點解有個無情嘅99有咩好傷心。

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

其實唔打電話黎都唔代表無情。

子爵府

XYN 發表於 18-1-17 19:34
個仔你生定奶奶生架。。。
雖然佢名義上係你奶奶,但實際上佢同你係無親的。
對你好要感激,當你透明係應該 ...

感覺上樓主兩母女都唔野少

複式洋房

XYN 發表於 18-1-17 19:34
個仔你生定奶奶生架。。。
雖然佢名義上係你奶奶,但實際上佢同你係無親的。
對你好要感激,當你透明係應該 ...

當我透明好應該,係呀,我冇叫佢對我好噃。原來我個bb同佢冇親,咁唔明點解要見了。如果呻99唔care 個孫,我個人有問題,我c6娶錯老婆。咁唔知同99不和同99閙交個d女人係乜呢?其實唔明點解d人成日話99同你冇親,其實嫁左入去就係一家人。

複式洋房

breadcheung 發表於 18-1-17 20:20
感覺上樓主兩母女都唔野少

我都感覺你個人唔方好得去邊

複式洋房

雞蛋公主59 發表於 18-1-17 19:53
其實唔打電話黎都唔代表無情。

我樓下看更,我隔離鄰舍見到都會問下我bb好返末。而且,我都冇話佢無情,我話佢唔鍚孫姐。

大宅

回覆樓主

其實就算我病咗我屋企人都唔會問候我,我都唔會問候佢地,但我地感情都好好,所以我唔覺有咩問題,只係個個人既習慣唔同ja嘛?

子爵府

siusiu2015 發表於 18-1-17 20:50
我都感覺你個人唔方好得去邊

我係邊個?你識我咩?我又無好似你咁放d咁既貼上黎. 唔份氣想鬧返人都要有d根據吓嗎?

大宅

breadcheung 發表於 18-1-17 21:33
我係邊個?你識我咩?我又無好似你咁放d咁既貼上黎. 唔份氣想鬧返人都要有d根據吓嗎?
...

呢位jm 唔通你又識樓主?你都冇根據啦,憑人地一個post就話人,連人地個阿媽都話埋,你個人都幾mean

侯爵府

回覆樓主

Jm算啦⋯⋯
問候其實有好多種,未必係你想要
你試想,如99打嚟一句問候,之後全部責怪你哋唔識湊,又教你點湊、叫你媽咪要點做;病緊嘅你會有咩感受

我d細路一病,我就好驚見/聽佢電話;我次次都會單獨聽到有骨說話

例如:連累佢個仔(c6)辛辛苦苦賺返嚟嘅錢咁樣浪費
連累佢個仔(c6)晚晚冇覺好瞓;其實我已經5年幾只瞓過可能10次好覺。

加油!

男爵府

siusiu2015 發表於 18-1-17 13:33
Bb病左6日了,發燒一直反反覆覆,我同我老公仲有公公婆婆呢6日都冇覺好訓,最後個個都病唒。我娘家有微言點解9 ...
我99都住得遠,我99係bb頭幾次病都好勁緊張,但之後慣左病咁,而且呢家流感咁勁,可能佢都病左無話你知呢,唔好嬲

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好奇一問, 樓主你99平時病左, 你會專登打電話問候99?
其實我又覺得小朋友病下好平常, 做父母既無得好訓都係正常, 但唔覺得有需要攪到4大長老都要圍住個小朋友團團轉囉, 亦都對病情無幫助
萬一傳染到老人家都病埋, 我更加唔好意思囉, 老人家患流感, 後果都可以好嚴重

複式洋房

jackiemei 發表於 18-1-17 21:53
Jm算啦⋯⋯
問候其實有好多種,未必係你想要
你試想,如99打嚟一句問候,之後全部責怪你哋唔識湊,又教你點 ...

你都啱,可能我應該開心冇一個煩我嘅99。我好好彩我仲有個鍚我同錫bb嘅爸媽仲有老公幫我減輕下。我個bb今次病得比較嚴重,完全唔肯自己訓床,機本上呢幾日都要人抱住訓,佢連坐都唔俾人坐,半夜又嘔又盛,心痛死我地。

禁止訪問

複式洋房

ccgirlcc 發表於 18-1-17 21:58
我99都住得遠,我99係bb頭幾次病都好勁緊張,但之後慣左病咁,而且呢家流感咁勁,可能佢都病左無話你知呢, ...

你99開頭都有叫緊張過。我個b 由出世到而家都病左幾次,輕微個d唔問status我都冇野。有一次仲入院了住了一星期,6299都係其中一日嚟望一望就走。

首頁

尾頁

跳至