網購天地

跳至
[淘寶] 我想做廚櫃  

首頁
12345...13

尾頁

男爵府

Veronique@chan 發表於 18-1-22 16:42
枱面雲石?

石英石

男爵府

333s 發表於 18-1-22 17:13
6呎 上/ 下 不秀岡 + 3呎石面?
人仔 18,000。圖像看來不是太差。

2017年4月造嘅,係一個U型,座地左右各6尺+爐面3呎+吊櫃14呎,16000人仔+拆磚$1500!
我朋友做裝修話最少4萬-5萬

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

rl2999 發表於 18-1-22 23:15
2017年4月造嘅,係一個U型,座地左右各6尺+爐面3呎+吊櫃14呎,16000人仔+拆磚$1500!
我朋友做裝修話最少4 ...

扺做,2016年價問過上11呎,下11呎包8呎雲石$2萬6(包拆)

象牙宮

廚房大, U 型。是的, 香港要4-5萬的。

拆磚$1500! 廚柜公司 包拆磚? 你不鋪磚, 直接上廚柜???

我好奇心發作。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 18-1-23 08:49

拆磚$1500! 廚柜公司 包拆磚? 你不鋪磚, 直接上廚柜???

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)公屋廚房有幾大呀,仲要工字型公屋!

拆磚$1500!廚柜公司 包拆磚?你不鋪磚, 直接上廚柜???
(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)廚櫃公司有個客人介紹拆磚師傅,自己問價,吾關廚櫃公司事。我只補左白英泥,因為櫃已遮蔽

男爵府

好媽媽勳章

rl2999 發表於 18-1-23 08:56

唔好意思, 想問款式方面, 入淘寶網睇定現場度位師傅給看? 訂金全是由淘寶網過數嗎? 想屋企成個廚房重新造過, 拆磚再鋪磚, 之後再搵米格蘭做廚櫃, 好喜歡你家廚房

男爵府

豬仔 發表於 18-1-23 10:02
唔好意思, 想問款式方面, 入淘寶網睇定現場度位師傅給看? 訂金全是由淘寶網過數嗎? 想屋企成個廚房重新造 ...

唔好意思, 想問款式方面, 入淘寶網睇定現場度位師傅給看? 訂金全是由淘寶網過數嗎? 想屋企成個廚房重新造過, 拆磚再鋪磚, 之後再搵米格蘭做廚櫃, 好喜歡你家廚房

咩係米格蘭?
款式你可先同度尺講,佢地會出電腦圖,所有錢經淘寶。
多謝讚賞my kitchen

象牙宮

圖中, 見你廚柜, 是鋪白瓷磚 wor.

是不指 "有柜部分" 不 鋪白瓷磚?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

好媽媽勳章

rl2999 發表於 18-1-23 11:28
唔好意思, 想問款式方面, 入淘寶網睇定現場度位師傅給看? 訂金全是由淘寶網過數嗎? 想屋企成個廚房重新造 ...
謝謝你詳細解釋由訂櫃至完工, 如順利要預一個月時間嗎?

禁止訪問

大宅

yiyi2661 發表於 18-1-23 12:44
問過呢間都唔係特別平

我岩岩做左報價全房80呎地台床加4,6呎高衣櫃,13000

珍珠宮

2024年龍年勳章

咁抵

大宅

rl2999 發表於 18-1-20 23:05
$18000

整得好靚廚房,我見你做兩邊柜,想問你廚房橫幾多cm?
我廚房橫160cm。如果16000搞到咁靚。我都想整。唔該晒

男爵府

333s 發表於 18-1-23 11:38
圖中, 見你廚柜, 是鋪白瓷磚 wor.

是不指 "有柜部分" 不 鋪白瓷磚?

白瓷磚係原裝房署,櫃遮住有些無磚

男爵府

豬仔 發表於 18-1-23 11:44
謝謝你詳細解釋由訂櫃至完工, 如順利要預一個月時間嗎?

我於淘寶先拍下度尺費(無論購買否都不能扣減),大陸安排師傅來度(度尺後按確認收貨度尺費),出圖後報價,落實拍下一半貨款(並確認收貨),做貨約廿日,起貨店家通知拍下尾數及安裝費(分開拍),店家便安排物流到港(待貨到香港後師傅來港安裝才確認收貨),物流費付港幣給物流公司,師傳安裝完工後驗收並即場確認收貨及要求寫評價!

knifesheep    發表於 18-2-15 11:55

男爵府

BKGO 發表於 18-1-24 01:20
整得好靚廚房,我見你做兩邊柜,想問你廚房橫幾多cm?
我廚房橫160cm。如果16000搞到咁靚。我都想整。唔該 ...

橫?指左右兩邊?

如指左右兩邊各180cm

象牙宮

rl2999 發表於 18-1-24 08:12
白瓷磚係原裝房署,櫃遮住有些無磚

1.4米長廚柜 (地柜) , 接單不?
1.6米 吊柜

廚房:
A. 單邊廚 1.4米長 (水電煤) 一> 洗手盆+煮食炉 。 (方便清潔)

B. 另一邊, 置放大/小家電: 雪柜, 洗衣 + 廚房高置物架/柜。
推拉活動架。

理性討論交流者。

男爵府

好媽媽勳章

rl2999 發表於 18-1-24 08:25
我於淘寶先拍下度尺費(無論購買否都不能扣減),大陸安排師傅來度(度尺後按確認收貨度尺費),出圖後報 ...
謝謝你, 這個題目要收藏

男爵府

rl2999 發表於 18-1-20 23:05
$18000

好得

大宅

rl2999 發表於 18-1-24 08:26
橫?指左右兩邊?

如指左右兩邊各180cm

我廚房好細。整唔到了。謝謝你冇私分享。等有機會買屋再諗。

我由牆度到另一邊牆,只有160cm

首頁
12345...13

尾頁

跳至