婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

crazypaper 發表於 18-1-21 15:40
回覆 breadcheung 的帖子

關心同老人家帶口罩無衝突。可同時進行。如果講地位問題。佢地係6299,咁永遠都 ...

你既講法米就係只有大肚婆同細路係家庭唯一需要關懷照顧既中心囉

別墅

回覆 CKBB2015 的帖子

四大長老,係冇可能被勸服的,你只有屈從... 唉

翡翠宮

回覆樓主:

何必針對老人家
公海不時有帖講地鐵D乘客咳死都吾戴口罩
亦有傷風小朋友返學吾戴口罩

唯一可以做既係,自己戴口罩帕左佢地

大宅

畀面勳章

CKBB2015 發表於 18-1-17 16:35
我62近排病到7彩,仲病左好耐,佢已經成功傳染左我(大肚婆),我老公,同我個仔,工人姐姐。我同我老公已經 ...

完全明白你感受。同99講只會受到黑面對待

大宅

回覆樓主:

係呀,病到瞓足兩日都唔帶,第三日到我個女病,中左乙型呀,仲白痴到話佢自己無發燒架,言下之意唔係佢傳俾我個女,瀨喺學校到野返黎

別墅

認識瑞士牛牛第一回

CKBB2015 發表於 18-1-17 16:35
我62近排病到7彩,仲病左好耐,佢已經成功傳染左我(大肚婆),我老公,同我個仔,工人姐姐。我同我老公已經 ...

我好明白你感受,我剛發現懷孕,62就病左,傳俾屋企所有人,包括我呢個大肚婆。我身體本身就唔好,病得最勁。唔好講冇帶口罩,打“哈癡”都冇遮蓋。未懷孕之前已經幾次俾佢傳過。
後來佢好返,有日著一件薄衫,99不停提醒佢,快D著返多件,唔好病啊,一病就全家俾你惹到啊,62仲笑笑話,冇野啊,我兩日好返。可憐我地最快個個都要一個星期先好返,我老公咳左成個月

大宅

回覆 CKBB2015 的帖子

係難過登天!d病人唔駛戴架,係身邊d人要自動自覺戴囉

複式洋房

Carol8828 發表於 18-1-28 23:10

我好明白你感受,我剛發現懷孕,62就病左,傳俾屋企所有 ...

呢啲真係要當事人體會過先明白固中感受(emoji)

大宅

回覆樓主

加油呀!

首頁

尾頁

跳至