自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開細易忍,開大就出事,有次坐車入屯門,行緊屯公先來出事,為咗分散自己注意力,上網搵辦法,又好彩俾我搵到個教人止肚瀉穴位,即試又真係堅work,自始就冇咗呢個危機。教過好多朋友,佢地試過都話幫到手,下次遇到類似情況 (大),可以試下用手指篤落肚臍對下一吋個穴位,要俾少少力篤落去,就可以止住肚瀉個壓力,有需要可能要篤住行,直至去到廁所。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

蓤菱 發表於 18-1-17 23:26
開細都還好D,如果遇啱肚痛,真係會忍到臉都青曬,成身起鷄皮

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

waynewon 發表於 18-1-18 01:27
開細易忍,開大就出事,有次坐車入屯門,行緊屯公先來出事,為咗分散自己注意力,上網搵辦法,又好彩俾我搵 ...

呢個方法我要記住先,因我好易搞肚痛架,所以好怕坐長途車
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

寶石宮

2023年兔年勳章

waynewon 發表於 18-1-18 01:27
開細易忍,開大就出事,有次坐車入屯門,行緊屯公先來出事,為咗分散自己注意力,上網搵辦法,又好彩俾我搵 ...

伯爵府

大pat豬媽 發表於 18-1-18 00:54

請問係咪手機內置果個?

係呀

水晶宮

回覆樓主:

我仔都係咁,佢買咗拎上車,就到屋企先飲

佢去Starbucks叫人幫佢轉豆奶

男爵府

回覆樓主

我都試過,真係大痛又慘,由上環忍到返屯門轉線站即跳落車

子爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

細仲忍到

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

pinky-peach 發表於 18-1-17 22:31
好彩仲可以忍到返屋企
好彩
我都試過一程明明半個鐘就到點知塞到個半鐘先到既巴士之旅
心裡不斷講粗口同自己講我唔急我唔急我一D都唔急
又試過入左地鐵放工時間先黎急.... 多人到爆又冇位坐左拎右拎應該係人都知咩事, 最後有個位頂唔順坐一坐, 但起身真係忍唔住出左少少.... 好在有M巾頂住

已刪除用户

男爵府

BK Milk勳章

我試過痛到就休克,眼前得返黑白色,狂漂冷汗

子爵府

親子王國15週年勳章

訓練意志力同忍耐力既時候

大宅

2018復活節勳章

如果係肚痛真係

水晶宮

skac 發表於 18-1-17 20:00
Sorry 我睇你個公仔笑咗

唯有祝你'閘急便'

閘急便, 好正

珍珠宮

pinky-peach 發表於 18-1-17 23:42
嘩,呢個爆喎油錢都蝕啦,況且隧道費都係公司比姐
咪係囉, 當我發現唔對路時, 巴士都話可以中途落車, 旅遊巴唔比架麻! 一路忍仲要旁邊朋友唔知我肚痛, 不停同我傾計, 我仲要扮冇野繼續傾, 老老實實, 我一落車係完全忘記左頭先同個朋友傾左D乜!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

牛年勳章

pinky-peach 發表於 18-1-17 23:34
Ohhh, well!!!深呼吸加坐立不安不斷換坐姿先算

Oh well.....明晒

首頁

尾頁

跳至