親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

giantkid 發表於 18-2-13 22:34
我也贊同富良野住宿係最難攪,我之前1月31日(BOOK 7月)想BOOK 一間好多人推介既民宿,我搭正香港時間夜晚11 ...
請問你宜家book 咗邊間?

男爵府

七天自駕行程:

Day 1: 1410 到札幌,酒店 check-in, 大通公園,計時台,電視塔 (住札幌)

Day 2: 早上 check-out 酒店出發去富良野,白鬚瀑布,聖誕之樹,清池,四季彩之丘,新榮之丘展望公園睇日落 (住富良野)

Day 3: 亞斗夢之丘,北西之丘,Ken & Mary 之木,Seven Star 之木,親子之木,Mild Seven 之丘 (住富良野)

Day 4: 早上 check-out 洒店,富田農場,彩香之丘,北星山町營薰衣草園 (坐吊車),北海道大學,札幌酒店 check-in, 狸小路 shopping (住札幌)

Day 5: 小樽,舊國鐡手宮線,小樽運河Plaza, 出拔小路,堺町通,北一硝子三號館,六花亭 北菓樓,童話十字路口,小樽音樂盒堂,LeTAO 洋菓子店,小樽運河夜景 (住札幌)

Day 6: 北海道神宮,三井outlet, 羊之丘展望台,中島公園 (住札幌)

Day 7: 札幌JR Tower, check-out 酒店,新千歲空港,1715 航班回港

BforGirl    發表於 18-3-6 22:19

男爵府

Loiswawa 發表於 18-3-6 21:11
好詳細
係個 agent 朋友幫我plan 的。想同大家share吓。不過我同上年紀父母去,只會 hea 遊,行程同小朋友去有D唔同。

男爵府

Cherryttm 發表於 18-5-18 11:53
回覆 jjmame 的帖子

Hi jjmame

富良野我訂

New Furano Prince

Hotel Edel Warme

Furano La Terre

仲有兩個多月時間所以未决定住邊間。好多其他的洒店已經冇房。你如果都係暑假去就快Dbook la

男爵府

Cherryttm 發表於 18-5-18 14:25

謝謝你呀.我係10月呀..

扎幌當然住另外一間酒店。我第一晚和尾三晚應該會住不同的酒店。暫時訂Lagent Stay, Okura, Richmond, Sunroute. 全部在狸小路附近。四間之中㨂兩間。

男爵府

Loiswawa 發表於 18-6-13 08:52
我見fb人地share相,富田農場已有花(薰衣草)當然唔係大面積,但都叫有野睇
...
Hello Loiswawa Fishbbmama, 你哋行程準備成點?之前我諗住包車,但依家計劃有變只可以用公共交通,要重新諗過,去唔到咁多地方。想睇吓可否參考一下你們的行程

男爵府

Loiswawa 發表於 18-7-1 20:12

打左幾次都死APP,逼住用電腦覆
你的資料很有用。我現在的行程很簡單。全部公共交通。

Day 1: 1410 到札幌,酒店 check-in, 夜遊狸小路(住札幌)

Day 2: 酒店check-out, 富良野(住旭川)

Day 3: 富良野,美瑛 (住旭川)

Day 4: check-out 洒店,富良野,札幌 (住札幌)

Day 5: 小樽一天遊(住札幌)

Day 6: 札幌,三井outlet(住札幌)

Day 7: 札幌, 新千歲空港,1715 航班回港

男爵府

Fishbbmama 發表於 18-7-1 21:31
我其中一日搵到都算平既包車, 行程如下:

Day 1 飛札幌, 落機直接去登別一泊二食
感激!除了登別我大致上可以跟你的行程。請問那裡可以找到算平的包車呢?可否 share 資料?謝謝

男爵府

Fishbbmama 發表於 18-7-1 22:55
我係淘寶訂的, 大約3k包10個鐘富良野上車遊景點兼送回札幌, 唔知你覺得算唔算平
...
3k 都算0k了。我問過一間日本本地的包車公司要75K yen 10個鐘!可唔可以share 淘寶link?

男爵府

Loiswawa 發表於 18-7-1 20:12

打左幾次都死APP,逼住用電腦覆
請問臨時薰衣草站是在那兒的?

男爵府

Loiswawa 發表於 18-7-2 12:10
小樽半日已夠,三井outlet都行唔到一日。

札幌可以行下舊道廳、大通公園、狸小路(同一帶)
真係多謝你的資料。BK 的 JM 真係唔話得

男爵府

Loiswawa 發表於 18-7-2 13:28
加油呀!

我都未排完我行程,我2個小朋友連住病左2星期,連我都病埋一份,累到一個點... ...
Aiya, 咁你都要加油呀。 小朋友病媽咪最辛苦。你早我些小去,祝旅途愉快!

男爵府

Loiswawa 發表於 18-7-2 14:52
到時話你知花田情況
我應該15日富良野,16日美瑛,17日返札幌。
今日剛book到多1晚旭川,所以會住 ...
好呀,等你報告。我22號到札幌,23號去富良野, 住兩晚旭川。

男爵府

Loiswawa 發表於 18-7-16 14:53
四季彩之丘,今日

富田聽日先去,因為昨天勁勁大雨,改左行程

首頁

尾頁

跳至