如何將家中小強KO

wayneli1210
|

真的不知道是什麼事,家中越來越多小強,廚房到了晚上關燈後就出晒來開party, 請各位有什麼方法可KO他們,請分享出來!

Poyau
|
wayneli1210 發表於 18-1-18 19:30
真的不知道是什麼事,家中越來越多小強,廚房到了晚上關燈後就出晒來開party, 請各位有什麼方法可KO他們, ...

四脚蛇幫到手 入住後曱甴唔見哂
幸福花
|
揾拖鞋!掃把!熱水!手榴弹!追殺佢!
cakii
|
的確好討厭
yurijm
|
肥皂水噴瓶必備
一見到即噴
對付飛強唔好手軟
大多數飛強都係大緊肚
放過一隻,之後有千千萬萬隻
花生油子
|
擺曱甴粉,用1比99漂白水倒渠口同拖地。
waiiwaii0611
|
夜晚見到曱甴吾好開燈,用電筒好喇,記得吾好直接照落佢地到,如果吾系你吾夠佢地走得快
米米子
|
我上年屋企去到失控地步,家中又有新生兒同老狗!所以搵左個Bk jm介紹既滅蟲公司,500一次受控
夢娜媽媽
|
米米子 發表於 18-1-18 21:59
我上年屋企去到失控地步,家中又有新生兒同老狗!所以搵左個Bk jm介紹既滅蟲公司,500一次受控
...

滅蟲後要大清嗎?$500全屋定面積計?
missbabydior
|

RingRingpig
|
米米子 發表於 18-1-18 21:59
...

有什物在家都整到?我都有興趣想知詳情。

RingRingpig
|
Poyau 發表於 18-1-18 20:30
四脚蛇幫到手 入住後曱甴唔見哂

其實有無得買尾細細地返黎架
芒果米池
|
剛剛聽電台,話最好用藥利,等佢地食左,反自己洞穴死,然後其他曱甴又會食反啲有毒屍體,慢慢會全部死哂。

冇提及乜牌子
Poyau
|
RingRingpig 發表於 18-1-18 23:11
其實有無得買尾細細地返黎架

通常自來 金魚街啲爬蟲店可能有售
VCBB小天使
|
芒果米池 發表於 18-1-18 23:52
剛剛聽電台,話最好用藥利,等佢地食左,反自己洞穴死,然後其他曱甴又會食反啲有毒屍體,慢慢會全部死哂。 ...

威滅
開不了口
|
wayneli1210 發表於 18-1-18 19:30
真的不知道是什麼事,家中越來越多小強,廚房到了晚上關燈後就出晒來開party, 請各位有什麼方法可KO他們, ...

係淘寶買蟑螂毒藥,係啲暗位唧下,等啲小強食左帶返個巢,冚家x ,好有效,三幾日見到效果,見列小強唔好打死佢有得佢走
ic34
|
而家D強哥吾怕凍架 晚晚走出來,好煩呀
kattsang
|
我用德國一點絕,一個月絕跡
芒果米池
|
VCBB小天使 發表於 18-1-18 23:55
威滅

用過有效嗎?
sjnl43