婦女醫護

跳至

首頁
23456...20

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆樓主

你嘗試煲桑寄生茶、每日飲吖

複式洋房

kc1013 發表於 18-1-20 19:48
各位姊妹,文長,慎入!
話說小妹因為雙腋大汗,於2016 年8 月响旺角整型外科專科醫生王x康医生度做左腋下 ...

我用左隻韓國女性清潔液之後, so far 已經有一年無再翻發啦. 當然之前都有試過食益生菌同葡萄柚子, 雙管齊下.....先攪掂咋....(emoji)(emoji)

大宅

回覆樓主:

(純個人意見)樓主, 留意下用緊既沐浴露或清理下面既用品, 你個度可能太敏感,未必啱用巿面既產品, 你試下用一d精油皂清潔(天然個d), 睇下有冇幫助?

男爵府

回覆樓主

樓主 最近我睇到啲文章係治療念珠菌 你去Google 打日本硼酸 會睇到有啲姐妹分享成功例子

大宅

回覆樓主:

Sorry...太長我沒看內容。。

不過朋友試過。。佢食左一隻叫"活得易" 的益生菌好返 !! touchwood 無聽佢提過翻發。。果陣我大肚有時屙得唔好佢都介紹我食!! 我淨係知屈人寺有ja !!

大宅

回覆 clkv 的帖子

請問可否PM我,是哪隻的益生菌?

子爵府

回覆 Cherrytina 的帖子

ok

子爵府

kc1013 發表於 18-2-6 09:21
回覆 karenkatte 的帖子

又痕又腫又痛……我好慘呀……jm你党得真係免疫力問題??

好耐之前試過,會番發,睇同一個醫生,最後食了另一種抗生素斷尾,醫生講明再唔得就係咁,所以睇同一個醫生好重要,我醫生已退休,佢拍擋在佐敦

男爵府

Rilakkuma12 發表於 18-3-5 12:21
好耐之前試過,會番發,睇同一個醫生,最後食了另一種抗生素斷尾,醫生講明再唔得就係咁,所以睇同一個醫 ...

請pm我醫生唔該

男爵府

回覆 pigmei 的帖子

可Pm你中e給我嗎

子爵府

楊慧芳 發表於 18-3-7 01:24
回覆 pigmei 的帖子

可Pm你中e給我嗎
已傳

瑪瑙宮

catcat888 發表於 18-1-30 00:04
其實我以前都有念珠菌,仲加埋尿道炎,但食了益生菌同OPC後,慢慢就無再發,已經好多年無發過保持衞生,同 ...

請問乜野係OPC同埋邊隻益生菌?

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

moonlight9198 發表於 18-3-7 11:31
請問乜野係OPC同埋邊隻益生菌?

Pm U

瑪瑙宮

catcat888 發表於 18-3-7 14:27
Pm U

ok, thx.

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

別墅

回覆樓主

我都係,間唔時就覆發,天氣潮濕,身體差,行埋無清潔乾淨等等都會覆發!
睇親醫生都係話塞藥!有時會加埋尿道炎!
影響晒夫妻生加上想生BB

我岩岩尿道炎+念珠菌初起,塞完六日藥,無啦啦今日再粉紅色分泌,以前從來未試過,好擔心!仲未到M期,我平時好準,應該係下星期三先到!有無JM有經驗?
因為如果睇婦科,有分泌,醫生未必會睇,可能又只係話觀察,我自己諗住過多兩日情況無改善先睇醫生

別墅

Natalie625 發表於 18-2-17 01:00
呃....我覺得脫左妹妹毛冇咁易番發不過唔係個個接受到

真的嗎?但意思係指因爲毛毛易有菌?

子爵府

茄紅素 發表於 18-3-12 12:41
真的嗎?但意思係指因爲毛毛易有菌?

我自己覺得係,之前都久不久就發一下,有排仲好完又發好完又發,但脫左之後又真係冇乜點發作,我冇完全脫曬,脫左幾次少左好多,就冇再脫,念珠菌都冇再發

另外唔好經常用女性潔膚液洗,反而經常用唔係咁好

大宅

回覆 clkv 的帖子

可否pm 益生菌 資料比我啊,thanks

子爵府

回覆 mazhicong 的帖子

ok

大宅

clkv 發表於 18-3-13 22:58
回覆 mazhicong 的帖子

ok

可否pm埋比我呢?唔該晒!