好心d家長小朋友發燒就唔好返學啦

mama1199
|
好心d家長小朋友發燒就唔好返學啦,發燒都返學好自私,有d人話返工無人睇返學有老師睇住甘都得
Mary媽咪
|
mama1199 發表於 18-1-21 01:08
好心d家長小朋友發燒就唔好返學啦,發燒都返學好自私,有d人話返工無人睇返學有老師睇住甘都得
...

我都唔鐘意呢類家長
d 病就係咁傳播開晒

wcpcelia  :  發表於 18-1-21 10:13
mama1199
|
Mary媽咪 發表於 18-1-21 01:11
我都唔鐘意呢類家長
d 病就係咁傳播開晒

一班已經有7個人無返學,學校又唔會係門口量體溫
Ashleycorina
|
我好怕呢d人!發完高燒話唔係高燒就返學!超自私!仲要中左流感!傳染其他人
Mary媽咪
|
mama1199 發表於 18-1-21 01:15
一班已經有7個人無返學,學校又唔會係門口量體溫

就算門口量都冇用
好多家長食左退燒先返學架
Yokothine
|
流鼻涕返學兼唔帶口罩 都唔應該返學啦。
呢排仲要爆流感。
mama1199
|
Mary媽咪 發表於 18-1-21 01:31
就算門口量都冇用

咁又係,其實食左藥都好攰點解重返學,話怕成績追唔到,我自己覺得身體緊要過成績
mama1199
|
Yokothine 發表於 18-1-21 01:31
流鼻涕返學兼唔帶口罩 都唔應該返學啦。
呢排仲要爆流感。

我都怕左d人,唯有叫自己小朋友帶口罩
Ytteb
|
Mary媽咪 發表於 18-1-21 01:31
就算門口量都冇用

vitatio
|
通常小朋友退燒3日後我先會比佢返學。我唔理學業追唔追得上。總之病就要休息。何況依家啲菌咁毒。
fuhk
|
唔係要探咗熱冇燒先俾入學校嗎?發燒都俾返學?
mama1199
|
fuhk 發表於 18-1-21 08:06
唔係要探咗熱冇燒先俾入學校嗎?發燒都俾返學?

學校無同學生量,自己係屋企量完寫手冊
國王陛下
|
我小朋友就係旁邊位同學病都照返學!
搞到我小朋友都病左!真係好嬲!
Siuyee_chee
|
我都勁憎呢d家長!
amyamy123
|
呢d家長好乞人憎
kacary
|
重話到好似高人一等,學業對佢好重要
kolher
|
我家族都有一個咁家長,明明自己仔仔中咗流感,為咗出席代表學校比賽,呃學校和家長祗係發高燒。咁心(emoji)面祗顧著比賽擁獎擺上網!完全忽略自己仔仔健康,病仲要去比賽,結果比賽完夜晩又嘔過。從從心裡面卑視佢到一個點!
hoho1119
|
我知有家長中左甲流都唔通報學校, 等衛生署報俾學校先知。 學校打電話問該家長,仲反問:你點知架。 大佬呀, 有無公德心架, 大家唔知無防備, 可以好好大件事架。
mandy952
|
mama1199 發表於 18-1-21 01:08
...

發燒仲放心比佢返學,比我擔心死
mandy952
|
kolher 發表於 18-1-21 15:51
我家族都有一個咁家長,明明自己仔仔中咗流感,為咗出席代表學校比賽,呃學校和家長祗係發高燒。咁心(emoji ...

個仔係未佢生架