網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

呢間饰帽阁真係好賤, 唔知有冇人幫襯過, 一下單立即關閉交易, 仲要作埋個原因如下: 但我一拍即CLICK入去付款, 半分鐘都冇, 唔賣冇所謂, 唔好作個原因屈買家嘛

原因:未及时付款(卖家解释:亲,动作太慢了~~,下次请早哈)

https://shop149288895.taobao.com ... 54.2.653b2e391uHcK7

大宅

BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

anita_yps 發表於 18-1-23 21:45
呢間饰帽阁真係好賤, 唔知有冇人幫襯過, 一下單立即關閉交易, 仲要作埋個原因如下: 但我一拍即CLICK入去付 ...

有時我都會下單付款唔夠一陣,就會顯示交易關閉,佢地都唔知咩原因架....佢地都叫我再試多幾次架,最後都是一樣交易關閉架(emoji)

大宅

親子王國15週年勳章

店舖係用自動程式關閉你訂單, 理由唔係真正理由
原因可能係你訂單有錯, 例如佢寫滿$20包郵, 不滿$20訂單自動關閉
又或者你被認為係差既客, 有d店會揀客接, 門檻係由店主自己set

呢間舖頭d評分都麻麻, 佢唔做你生意, 你搵過第二間

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主有冇曾經收過差評?

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有時有d賣家知你係香港人,
又唔會賣比你~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

侯爵府

sharonhwyc 發表於 18-1-24 03:45
有時有d賣家知你係香港人,
又唔會賣比你~

唔賣唔緊要,唔好佢個原因黎屈買家嘛,之前有賣家係原因不明,所以唔會嬲,係呢個衰店仲要寫埋D咁既原因,d用字寸到呢。。。。

侯爵府

bepower 發表於 18-1-24 03:18
店舖係用自動程式關閉你訂單, 理由唔係真正理由
原因可能係你訂單有錯, 例如佢寫滿$20包郵, 不滿$20訂單自 ...

唔賣唔緊要,唔好佢個原因黎屈買家嘛,之前有賣家係原因不明,所以唔會嬲,係呢個衰店仲要寫埋D咁既原因,d用字寸到呢。。。。

侯爵府

kawai35 發表於 18-1-23 22:00
有時我都會下單付款唔夠一陣,就會顯示交易關閉,佢地都唔知咩原因架....佢地都叫我再試多幾次架,最後都 ...

象牙宮

呢間饰帽阁真係好賤, 唔知有冇人幫襯過, 一下單立即關閉交易, 仲要作埋個原因如下: 但我一拍即CLICK入去付 ...

我試過了, 算吧, 找另一家。

難道冇佢, 我們淘不了。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

有D真係好衰架,,, 買第間好過

公爵府

閉關交易咪買過第二間,佢地果 D 多數係預先設定既字句,理鬼得佢寫乜,盞晒自己精神~

大宅

親子王國15週年勳章

anita_yps 發表於 18-1-24 07:48
唔賣唔緊要,唔好佢個原因黎屈買家嘛,之前有賣家係原因不明,所以唔會嬲,係呢個衰店仲要寫埋D咁既原因, ...

d原因同字係預設, 唔係佢特登針對你而寫, 全部係程式自動做
佢可能求其揀, 程式每次取消單就會用呢個
揀未及時付款, 解釋預設應該係呢句, 唔係佢寫, 因我見過其他人都係呢句

男爵府

回覆樓主:

剛好琴日拍一間又是。。付款入曬code 最後就自動關閉,試左2次都唔得,問埋店家買一件貨是可以,就是拍唔到單,佢叫我今日再試。。

但今日又一樣,店家直頭俾埋地址叫確認,但又自動關閉左,賣家佢都話唔知點解。。

最衰是單關閉左,支付寶都顯示關閉,但信用卡就話俾左授權。。
問左淘寶話應該3-7日會原路退回。。

唉。。煩。。

大宅

親子王國15週年勳章

q370006 發表於 18-1-24 22:40
剛好琴日拍一間又是。。付款入曬code 最後就自動關閉,試左2次都唔得,問埋店家買一件貨是可以,就是拍唔到 ...

十居其九係程式攔截咗你, 佢店主應該set咗篩選, 你唔符合佢set要求, 就會自動cut單

可能間店請既客服唔清楚, 或者佢地唔敢認有裝程式揀客

伯爵府

回覆樓主:

其實原因佢講乜都得,佢唔想賣咪唔俾你落,有啲賣家好霸氣,但我覺得好過你落完俾晒錢佢唔發貨

複式洋房

回覆樓主

我見過有啲話唔寄集運地址,完全唔理解

侯爵府

回覆樓主:

我問左淘寶客服,佢地話賣家係可以設定條件,不附合即取消訂單,即係淘寶官方係覺得賣家冇任何原因取消都係岩

首頁

尾頁

跳至