想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

naobabee 發表於 18-10-16 21:59
一超後同醫院買雪諾酮返香港每日早上塞。79幾一隻。因為香港搵唔到打針概診所 。

bb著床後少左去行街,但 ...

你好,我之前都是中山Ivf2次都都失敗了,宜家想再試,如果福田婦幼邊個醫生好D?謝謝

大宅

naobabee 發表於 18-10-16 21:59
一超後同醫院買雪諾酮返香港每日早上塞。79幾一隻。因為香港搵唔到打針概診所 。

bb著床後少左去行街,但 ...

Sis, 恭喜你阿~希望接你好孕,兩星期後植入囊胚都可以成功啦~
中山而家不斷改制 收費真係貴左,我係長方案,未做到植入 計埋凍卵已經用左4萬幾 ,同台灣差唔多了。 而且D10就要測排,太早了,日日上上落落 仲要返工 真係好累..

點解植入後要食西柚同葡萄既?

伯爵府

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

中山 我無係中山做人工
但我有係中山做宮腹腔鏡手術
14年4月做 同年12月懷大仔
17年生細仔 好感激間醫院 幫我手術好成功
當時係胡醫生做手術

複式洋房

ice_lsy 發表於 18-10-17 13:54
Sis, 恭喜你阿~希望接你好孕,兩星期後植入囊胚都可以成功啦~
中山而家不斷改制 收費真係 ...

sis,平安!
我都唔知點解要食西柚同葡萄,因我住響深圳家庭旅館,好多試管媽媽一起同住,有經驗概媽媽同我講概,見到人地食,我又食。總之話容易著床。西柚好酸,又苦苦哋,都係咁食落肚。移植前兩日我仲無沖涼洗頭添,只係沖洗下身,同用濕毛巾抹身。好似話bb唔鐘意太熱。

複式洋房

之前我有提過深圳婦幼保生殖科醫生,叫唐雪蓮!通常中山做完ivf,都會去婦幼保胎,技術係好d概。係中山做,郁唔郁就叫媽媽去做宮腹腔鏡,或者內膜搔刮(痛噶!)等你做左腹腔鏡,又話要同你做子宮頸癌活檢,我上次就咁用左萬九蚊人仔,係婦幼唔洗做,會根據實際情況去安排。一般醫生會叫你取卵後做腹腔鏡,你地就返香港搵你地保險經紀人去商量係邊度做有得claim!
你可以兩間醫院都去了解下。因為我住果間旅館有d媽媽都係婦幼做概,所以有了解到。有個惠州媽媽係婦幼做完ivf生完一胎,隔兩年依家又來放胎,只需要去兩次醫院就放左,好鬼死好運概係佢最後一粒雪胎,

複式洋房

雪左兩年竟然分裂成雙胞胎。所以我覺得婦幼都係有技術概。sis們可以兩間醫院都去了解下。依家做ivf並不是什麼難事。只要堅持,同埋有信心,好多大陸醫院技術都好成熟了。最重要係要夠平,同夠方便。

我移植後一個月去醫院一超,一百蚊,大概6周左右,一般係睇bb心跳。有個媽媽四十幾,本身中左但一超唔見心跳同胚芽,中山建議佢做清宮手術。婦幼會建議等多一週再睇下。
等多一週,再去醫院二超,係二樓做,兩百幾蚊。睇bb大小及發育情況。
再等多兩週,去醫院三超完,就算真正係醫院畢業啦!可以返去當地醫院辦產檢手續。
我係深圳識幾個媽媽,三超果陣,bb胎停了

複式洋房

一般就話係胚胎質量唔好,一係染色體問題,一係就母體免疫有問題。所以,我仲未到時間三超,都係小小擔心。
依家bb有八週了,我一次都無想嘔,又無話好眼訓,肚又無咩痛感,就前一排流過咖啡色分泌,依家無了,無任何感覺。
有改變概係夜晚尿漲醒去小便,早晨胸漲醒。容易肚餓,特別一到下晝三點半,想食辣嘢同凍嘢。以前我唔食噶!屋企d飲品我都唔擺雪櫃。

大宅

naobabee 發表於 18-10-16 21:31
hello 咁多位大家好!
好耐無黎報到啦。咁依家同大家匯報下我近況

你好呀,想問你運動同浸腳,放卵後是否停止?

大宅

甘放卵之後有無訓床?聽講放完之後即刻行下唔訓成功率仲高

複式洋房

yipyip82 發表於 18-10-20 13:50
你好呀,想問你運動同浸腳,放卵後是否停止?

係呀!唔記得同大家講,因為bb唔鍾意太熱。所以我無繼續浸腳啦。中山2樓有中醫館,可以開浸腳粉。我就自己上taobao買左成箱中藥包(宮寒用)。一包三五蚊左右好平噶!煲水時丟落去,藥水滾了再煲多十分鐘,跟住倒出黎,唔好加凍水,等佢自己涼返。我覺得稍微熱d先好。
植入胚胎後就唔洗啦!著中長棉襪都可以噶!依個foot care可以加熱腳板底,都可以試下噶。只是味道不太好聞 (emoji)

大宅

naobabee 發表於 18-10-20 14:09
係呀!唔記得同大家講,因為bb唔鍾意太熱。所以我無繼續浸腳啦。中山2樓有中醫館,可以開浸腳粉。我就自己 ...

多謝你甘詳細分享,黎緊都會做ivf,不過是香港,我每日都有浸腳,不過好懶只浸熱水

大宅

yipyip82 發表於 18-10-20 14:22
多謝你甘詳細分享,黎緊都會做ivf,不過是香港,我每日都有浸腳,不過好懶只浸熱水
...

準備放胎前可以做多啲運動,蒸下身吖
最重要令自己血氣運行好啲
放胎後可以浸37度既水,唔好太熱吖
keep住着襪

祝好孕

複式洋房

yipyip82 發表於 18-10-20 13:57
甘放卵之後有無訓床?聽講放完之後即刻行下唔訓成功率仲高

無訓到。如果係中山做,係五樓放胎,不過二樓有病房,有一間好似八人床,通常果度無人噶。可以自己落去搵張床拉埋簾訓一兩個鐘先。
不過我係醫院附近租左房,就行返去食飯同休息。跟住下晝我就出去行街啦。果度有個地鐵站叫福民,下邊商場專賣bb衫、大肚婆衫、同時裝等。

大宅

fairymeow 發表於 18-10-20 19:41
準備放胎前可以做多啲運動,蒸下身吖
最重要令自己血氣運行好啲
放胎後可以浸37度既水,唔好太熱吖 ...

謝謝分享

大宅

naobabee 發表於 18-10-20 22:07
無訓到。如果係中山做,係五樓放胎,不過二樓有病房,有一間好似八人床,通常果度無人噶。可以自己落去搵 ...

謝謝分享

大宅

naobabee 發表於 18-10-20 22:07
無訓到。如果係中山做,係五樓放胎,不過二樓有病房,有一間好似八人床,通常果度無人噶。可以自己落去搵 ...

你好啊,請問你租的旅館叫咩名呀?離醫院近嗎?

大宅

回覆 naobabee 的帖子

是不是卵巢功能好就用常規長方案?請問你Amh及Fsh多少?

首頁

尾頁

跳至