多吾多人用還原水機??

kimberlybaby
|
飲用好?貴嗎?
HongV
|
我家姐有裝,佢分期覺得ok

我覺得貴佢有sell過我,我無理佢
viviencwc
|
小心還原水機,要加支chemical 入去才做到高鹼性,但坊間好多新機都唔使,所以我怕有添加,所以最後無買到
fundfund
|
viviencwc 發表於 18-1-26 11:38
小心還原水機,要加支chemical 入去才做到高鹼性,但坊間好多新機都唔使,所以我怕有添加,所以最後無買到
...

我有用,不是加chemical,是鹽水,用鹽開水
viviencwc
|
fundfund 發表於 18-1-26 11:39
我有用,不是加chemical,是鹽水,用鹽開水

你信果支野係純鹽水?
人地唔使加都做到,就係唔明點解要加
fundfund
|
viviencwc 發表於 18-1-26 12:00
你信果支野係純鹽水?
人地唔使加都做到,就係唔明點解要加

我自己係超市買包鹽,開水放入部機喎!
viviencwc
|
fundfund 發表於 18-1-26 21:46

自己溝?
我舊公司用的SD501 支電解速進液係買架喎

fundfund
|
viviencwc 發表於 18-1-26 22:23
自己溝?
我舊公司用的SD501 支電解速進液係買架喎

係,自己超市買鹽,溝水,圖片右下角放鹽水

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sylvester123
|

jazmine
|
放salt會不會吸收多左鈉?無知一問
fundfund
|
jazmine 發表於 18-1-27 01:18

平時飲用既水唔須要用鹽水開,洗菜,浸水果用11.5水,才要用鹽水
lok1229
|
fundfund 發表於 18-1-26 22:53
係,自己超市買鹽,溝水,圖片右下角放鹽水

有洗機嗎
fundfund
|
lok1229 發表於 18-1-27 20:30
有洗機嗎

有阿!一個月洗一次,所以都幾煩
lok1229
|
fundfund 發表於 18-1-27 20:55
有阿!一個月洗一次,所以都幾煩

我本身都用你呢部 而家轉左另一牌子唔洗洗機
Poyau
|
jazmine 發表於 18-1-27 01:18

多飲鹽水應會多咗鈉
吉吉媽豬
|
fundfund 發表於 18-1-26 21:46

想請問鹽同水比例?