自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我發覺好多香港人都係懶,唔肯睇多d資料,淨係睇標題,同所謂懶人包,仲有有bias 既media

公爵府

回覆樓主:

阿婆幾十歲,我都希望佢無罪,但覺得萬寧做法無錯咯,有事,梗系報警等警察查證架喇,查啫,唔代表一定有罪既,但對雙方黎講就可以公平啲咯,嚇下其他人都好喇,難不日後個個職員偷嘢都俾人情當無事咩,如果真無做過,警察都會還當事人清白架喇
樓主,改改內容喇,唔好再誤導其他人

別墅

回覆樓主

講xx可恥,呢句好熟口面

大宅

jessie814 發表於 18-1-26 15:41
萬寧可恥,沒有實質證據就屈人偷印花

我覺得有可疑,垃圾袋係打死封袋,邊會有人用膠紙封垃圾袋

琥珀宮

畀面勳章

goat 發表於 18-1-26 17:51
明顯個個都冇

香港好多人係咁,睇左個標題就 blablabla

伯爵府

個官都講到好白唔信個亞婆, 不過疑點歸被告個情況下先判佢無罪。

琥珀宮

畀面勳章

pizzapark 發表於 18-1-26 19:56
但裁判官指出,因不知為何印花已被放回原處,可能是清潔公司收到消息後通知被告,但因不能肯定這點,基於案 ...

其實個官應該信阿婆有心偷印花(個人感想),但都盡量判佢無罪既啫

琥珀宮

回覆樓主:

其實個阿婆已犯盜竊罪,因為係佢拎走卷印花時已經犯咗法,個官講得出佢唔誠實,即根本個官就判咗佢有犯盜竊,只係個官放阿婆一馬,於是指出一個根本微少得可憐嘅疑點去話係疑點: 個保安唔記得個阿婆講「係我偷咗」定「係我攞咗」,呢個所謂「疑點」真覺可笑。

總之,法官想釘死個犯人,就算剪接過嘅片都接納為證供,法官想放個被告一馬,呢一單係好好嘅樣版。

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

老老實實分分鐘真係想拎,返到屋企話唔定有人提佢咁大批印花無左,一定會知,所以先放返入去

侯爵府

回覆樓主:

亞婆話印花當膠紙就假嘅,拎咗返屋企後,有人提醒佢間舖有cctv, 佢咪第二日嗱嗱淋放返原位囉,做咗萬寧咁耐,唔通膠紙印花都分唔到?

大宅

goat 發表於 18-1-26 17:55
亦解釋左點解萬寧明明冇做錯, 都要CEO出來道歉

你心水清

子爵府

siuyoyo 發表於 18-1-26 23:46
我覺得有可疑,垃圾袋係打死封袋,邊會有人用膠紙封垃圾袋

英雄所見略同!
單野一出一睇阿婆口供都覺得古怪唔知點解咁多人撐阿婆,啲人可能無睇得咁清楚就為插而插萬寧!

我未見過清潔姐姐會用普通文具膠紙封垃圾袋囉好明顯係死都拗翻生嘅律師教佢嘅藉口

男爵府

回覆樓主:

我之前都話,做左10幾年,點會咁都分唔到膠紙同印花卷!曬氣

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

男爵府

yume1437 發表於 18-1-26 20:03
不論事件!就對萬寧對呢件事既處理手法大家似乎都睇得太簡單!萬寧一邊話無刪過任何一個留言!到今時今日都 ...

有可能係同一用户短時間内send咗太多留言,被系統評估為垃圾留言而自動删除,未必係萬寧删架

男爵府

SandyKL 發表於 18-1-27 00:21
其實個阿婆已犯盜竊罪,因為係佢拎走卷印花時已經犯咗法,個官講得出佢唔誠實,即根本個官就判咗佢有犯盜竊 ...

你睇返52樓嘅内容先,疑點唔係保安嘅証供,香港法律係咁,疑點利益歸於被告,先令阿婆甩到身,並唔係法官想點判就點判,總之有一個疑點就可以打得甩,只可以話阿婆嘅律師犀利,揾到嘅疑點冇人可以擊破佢

大宅

回覆樓主:

跟本就係網絡欺凌,現今嘅香港人....可悲

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

國王陛下 發表於 18-1-27 00:44
老老實實分分鐘真係想拎,返到屋企話唔定有人提佢咁大批印花無左,一定會知,所以先放返入去:zombi ...

x 2

大膽估計,婆婆可能已不是第一次犯案~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

littlesister 發表於 18-1-26 23:48
香港好多人係咁,睇左個標題就 blablabla

香港地越來越多人,人雲亦雲,正如盲插我一樣~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

回覆樓主:

太多人對人唔對事,如果阿婆 換咗後生仔,做返同一樣嘢,一早被人插爆

首頁

尾頁

跳至