興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

Debbie媽 發表於 18-4-16 22:23

半馬名額11000,但跑得6xxx,報名不停延期,聽到之前有跑開 ...

我當年係nike 真係好ok 架,玩,買,影相,俊男都照顧到女仕喜好 ,過路線真係差,好幾個位都窄又塞人。睇圖路線今年都差唔多。

經驗之談,落完雨再出狂太陽個種成身濕哂又熱爆係好辛苦,所以有雨繼續落我唔介意,反正都濕。記住比賽落雨都要跑,所以平時落雨照練習
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

公爵府

畀面勳章

ninjarabbit 發表於 18-4-16 22:49
我當年係nike 真係好ok 架,玩,買,影相,俊男都照顧到女仕喜好 ,過路線真係差,好幾個位都 ...

今次跑竟然有老公陪跑
其實我覺得早段救護站不足,因為天雨加上天氣冷,途中見好多人已抽筋又冇人理

用戶要求終止服務

Debbie媽 發表於 18-4-17 06:33
今次跑竟然有老公陪跑
其實我覺得早段救護站不足,因為天雨加上天氣冷,途中見好多人已抽筋又 ...

因為比賽單位無封路,個到又係熱門跑點,你講既陪跑問題年年都有架,呢個比賽又係新手至愛, 我見到fb台灣跑組直頭話有男士亂入仲食補給

所以跑開既人玩過就唔會再參加

台灣唔少賽事都無封路,只有數位volunteer 做交管,跑緊D車係身邊就咁擦過。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”

用戶要求終止服務

Debbie媽 發表於 18-4-17 06:33
今次跑竟然有老公陪跑
其實我覺得早段救護站不足,因為天雨加上天氣冷,途中見好多人已抽筋又 ...

凍唔凍就睇人,其實我pb同認為舒服都係14度以下既馬,6-10度最好。我怕熱多過怕凍,所以街馬我跑得唔爽架

尋晚波馬1~4仲落大雨,川內優輝就係日本跑慣,成為第一,31 年再由日本人拎第一。反而非洲軍團頭十只有第二個位前冠軍。

子爵府

ninjarabbit 發表於 18-4-16 21:22
總係有人快,有人慢,咁你咪同D慢既熟下先。我初初因為轉組快,一轉組就覺得自己係局外人。

咁人地又真係 ...

我暫時都係每星期練一至兩次,希望年尾有點進步,係Facebook 度睇到跑步新聞,又有人放上網打咭,都提醒自己不可偷懶
我都要努力去找戰友(emoji)(emoji)

用戶要求終止服務

天道總司 發表於 18-4-17 17:29
我暫時都係每星期練一至兩次,希望年尾有點進步,係Facebook 度睇到跑步新聞,又有人放上網打咭,都提醒自 ...

如果時間許可,計埋上跑班,盡可能一星期跑到三次,自己跑唔洗好耐5~7k舒服速度就得。

別墅

Debbie媽 發表於 18-1-29 11:47
大家可以交流下嗎?

多數跑單車徑

公爵府

畀面勳章

ninjarabbit 發表於 18-4-17 21:26
如果時間許可,計埋上跑班,盡可能一星期跑到三次,自己跑唔洗好耐5~7k舒服速度就得。
...

唔叫你做師父,可以叫聲師姐嗎?
有咩問題都答得好詳細

公爵府

畀面勳章

depthoffield 發表於 18-4-18 03:13
多數跑單車徑

會唔會好多單車要避

用戶要求終止服務

Debbie媽 發表於 18-4-18 09:07
唔叫你做師父,可以叫聲師姐嗎?
有咩問題都答得好詳細

只係俾少少建議,我絕對唔係專業教練。

不過我去既跑班都有位同學仲重過個位jm,之前零運動,我睇住佢初來步到,三個月後,同六個月後既進步,其實幾鼓舞架。

公爵府

畀面勳章

ninjarabbit 發表於 18-4-18 10:31

不過我去既跑班都有位同學仲重過個位jm,之前零運動,我睇住佢初 ...

我2013最初跑由19X 減到11X,用咗1.5年, 個時只係想減肥, 但又懶咗2年,1個月可能跑唔多過次,參加比賽又no show,今年年頭肥到要的起心肝,跑咗渣馬,街馬同台北NB,唔止想減肥更想跑點成績

另外夏天跑步,戴帽唔夠有冇跑步太陽眼境介紹?

用戶要求終止服務

Debbie媽 發表於 18-4-18 11:52
我2013最初跑由19X 減到11X,用咗1.5年, 個時只係想減肥, 但又懶咗2年,1個月可能跑唔多過次,參加比賽又no s ...

勁呀減到咁多磅。我成年一磅都無輕過,只有體脂率落左,同着細左一個碼。

子爵府

不過我去既跑班都有位同學仲重過個位jm,之前零運動,我睇住佢初 ...

Del

子爵府

可能你覺得只是少少意見,但已經係一個好好的提醒,有時會跑到悶,夏天要頂住汗味,但要同自己講要頂住

子爵府

我2013最初跑由19X 減到11X,用咗1.5年, 個時只係想減肥, 但又懶咗2年,1個月可能跑唔多過次,參加比賽又no s ...

1年半減到咁多,好勁呀!
有冇練埋肌肉?

用戶要求終止服務

太陽眼鏡,如果只要功能+低調look, decathlon有平靚正之選

photochromic 個隻

https://www.decathlon.co.uk/bislett-photochromic-cycling-sunglasses-id_8198873.html

男爵府

回覆樓主

Hello 大家

我都有跑,但是龜速,不過只要肯落去跑我就當贏啦!
:-D :-D :-D :-D

公爵府

畀面勳章

天道總司 發表於 18-4-19 20:01
1年半減到咁多,好勁呀!
有冇練埋肌肉?

冇呀,今年要練下

公爵府

畀面勳章

ninjarabbit 發表於 18-4-19 20:13
太陽眼鏡,如果只要功能+低調look, decathlon有平靚正之選

photochromic 個隻

放假去望下先

公爵府

畀面勳章

502 發表於 18-4-19 20:34
Hello 大家

我都有跑,但是龜速,不過只要肯落去跑我就當贏啦!

唔好理龜唔龜速啦,最緊要享受跑步過程,肯跑就當贏自己

首頁

尾頁

跳至