走上洗眉之路

燒小丸子
|
有無Jm可以介紹洗眉比我啊 飄壞眉好灰...

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wonderw
|
你一邊粗左,一邊幼左,洗眉係件好痛苦既事,我洗眉尾都慘慘(人手洗)成對眉一齊洗,會陰公好多,有冇諗過將粗那邊洗返幼佢,然後叫人霧返淺色,不過就要霧幾次,我以前做柔眉,灰色,都霧左3次,好過爛眉咁見人…我試過激光洗紋身,仲痛苦…
燒小丸子
|
wonderw 發表於 18-1-31 12:38
你一邊粗左,一邊幼左,洗眉係件好痛苦既事,我洗眉尾都慘慘(人手洗)成對眉一齊洗,會陰公好多,有冇諗過 ...

唉 講到底 吾好亂去飄眉!而家周街都係...
wonderw
|
回覆 燒小丸子 的帖子

我都係做衰左一次就唔敢再去美容院亂試,後期因幾個朋友都去左搵同一個師父整眉,又整得幾靚,所以我先放心去,佢幫我霧左幾次,將深灰色眉變返啡色,要有耐性,你睇下佢幫唔幫到你,你去諮詢下(唔收錢),佢成日幫人執手尾,我朋友有個同事係元朗做(同亞媽姨媽一間)佢一邊眉頭多左個三角形,係咁比人笑,佢話死都唔會再返去比佢搞,個同事見到我朋友做左兩次,條眉都唔錯,先去搵我地呢個師父整…依家個個都話自己整眉,只係覺得你入到去就係錢,所以最緊要收左你錢先,你唔回頭,仲有好多個你…要搵個有良心的,好難。
燒小丸子
|
wonderw 發表於 18-2-1 11:14
回覆 燒小丸子 的帖子

我都係做衰左一次就唔敢再去美容院亂試,後期因幾個朋友都去左搵同一個師父整眉,又 ...

你係邊間做啊?吾知會吾會同一間
wonderw
|
係尖沙咀厚福街樓上
lee1398
|
今日上來睇下, 頭解咁多 post 有關洗眉漂眉的事, 搞到我都不想去整了, 自己畫算了
燒小丸子
|
wonderw 發表於 18-2-2 00:22
係尖沙咀厚福街樓上

我個到都係wo ? M字頭?5/F ?
wonderw
|
回覆 燒小丸子 的帖子

我那間係1樓L字頭
wonderw
|
回覆 lee1398 的帖子

所以搵個有信心的師父好難
mswongmama
|
回覆 燒小丸子 的帖子

我都係做衰左一次就唔敢再去美容院亂試,後期因幾個朋友都去左搵同一個師父整眉,又 ...
求介紹 thanks.
杜小田
|
燒小丸子 發表於 18-1-30 08:29
有無Jm可以介紹洗眉比我啊 飄壞眉好灰...

左邊真係粗過右邊好多, 陰公

我好好彩, 揾到一個好俾心機幫客整眉既師傳, 佢入行原因同你一樣, 因為就係比人整壞左堂眉, 補做時都救吾番兼態度很差, 佢好谷氣下自己入左行,自己救自己, 所以佢好體會到比人整壞左堂眉既心情

我都係因為好多年前用舊式的紋眉所以有小小紅色底留左係度吾甩, 師傳好好心機幫我先化及溝淡色, 再係補色果次造番自然層次感

但我吾知佢有無做洗眉, 你有興趣 PM 我, 我比佢 FB 你參考下佢客人整眉前及後的相

tik210tik
|
杜小田 發表於 18-4-27 01:08

我都想要師傅fb
Thx
杜小田    發表於 18-4-27 15:27
口水包包
|
左邊。剪齊d毛會唔會好d. 我見你毛好長
mao2008
|
你師傅唔執?
en620
|
回覆 燒小丸子 的帖子

Can u pm me the info pls? Thx:)
杜小田    發表於 18-5-4 20:38
en620
|
杜小田 發表於 18-4-27 01:08

Can u pm me the info pls? Thx:)
燒小丸子
|
mao2008 發表於 18-5-2 15:53
你師傅唔執?

都吾敢比佢執啦
mao2008
|
燒小丸子 發表於 18-5-4 22:44
都吾敢比佢執啦

咁而家打算點?
燒小丸子
|