自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 lalang02 的帖子

我都係盡自己能力既孝道, 冇再介意了. 已經睇化佐

大宅

lemon138 發表於 18-1-31 11:30
回覆 lalang02 的帖子

我都係盡自己能力既孝道, 冇再介意了. 已經睇化佐

我都努力中

男爵府

回覆樓主:

大把喺香港嘅仔女都冇供養父母, 最緊要對得住自己,我養左我父母廿幾年, 我細佬舊年先俾家用我媽, 因為幫佢湊仔(利申佢已經有兩層樓, 我只大佢3年), 父母離左婚, 兩個去旅行都係我帶, 今個星期日帶老豆飛, 叫細佬車老豆去機場, 結果..唔洗講啦, 我地自己渣, 泊機場, 160蚊一日囉。
唔好以為我父母同我感情好好, 錯啦, 差到一個點, 我老豆視錢財如生命, 由細到大對仔女不聞不問, 我媽重男輕女, 我有記憶開始, 我媽應該未拖過我, 細個果陣佢勁憎我, 雖然出黎做嘢之後關係好左, 但關係裂左就冇得修補, 我只做番自己本份, 無需同人比較

男爵府

ejb-2007 發表於 18-1-30 11:12
呀哥大學時去外地升學,之後就留當地工作、結婚、生仔。11年前,我結婚,他們一家四口齊齊返港參加我的婚禮 ...
你個case同我屋企嗰個有九成九似...仲要我結婚嗰陣啱啱同佢反面佢冇黎我都算...但早幾年家姐走咗佢又係返都唔返我就堅嬲...黎緊暑假話小朋友過hk比賽所以會一家返, 我都諗緊到時so 5 so佢地好

首頁

尾頁

跳至