自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

好似話大好大,dilute 左 d radioactive
海中Radioactive 讀數係高左,但未過高至
影響身體

https://www.snopes.com/fact-check/fukushima-emergency/

https://scholar.google.com.hk/scholar?start=30&q=%22marine+radioactivity%22+fukushima+nuclear+power+plants&hl=zh-TW&as_sdt=0,5#d=gs_qabs&p=&u=%23p%3D8g9a0M2WIQYJ

別墅

回覆樓主

我只係覺得日本人真係好黑心!!由歷史侵華到依家現代!發生過既事扮到冇發生過禁!!亦唔覺事件過後做左幾多補救辦法!只係不停射水降溫!而事過多年我唸全球海洋都已被污染!科學家亦係海洋揾到好多基因突變既生命....核輻射究竟有幾嚴重佢地心裏有數.....唸住咁多年啲人都應該淡化左件事!!不停輸出輻射產物出口!又推動福島旅遊!!!簡直係想同世界攬住一齊死!!

水晶宮

KARYKARYKARY 發表於 18-4-28 01:12
點解要強調醫生,醫生做嘅野唔一定晏

咪就係想強調讀甘多書既人甘樣諗野囉,我無話佢啱呀。而且我之前有個jm 話有個醫生大肚都去嘛。

男爵府

蕃薯仔媽媽 發表於 18-1-30 23:18
福島、茨城、櫪木、群馬、千葉

呢五個地區嘅農產品,台灣一直禁入口,但香港呢,一直有囉,早陣子連日本 ...

可以教我睇嗎? 那些code 係由嗰D地方過來?thanks

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

tszchungmama 發表於 18-1-30 22:46
去福島旅行咁堅???

大宅

回覆樓主:

呢幾年多左好多新聞話出現怪魚或特大海鮮,又不時有啲深海魚浮左上淺水區俾人捉到,其實我覺得可能輻射已海入面影響緊

男爵府

回覆樓主:

香港政府有檢驗的,有把關

侯爵府

ValerieBaBa 發表於 18-4-28 08:34
香港政府有檢驗的,有把關

香港政府把關一向慢及低

伯爵府

unasze 發表於 18-4-28 08:09
可以教我睇嗎? 那些code 係由嗰D地方過來?thanks

例如呢包北海道產薯片,佢好誠實,NU就係栃木県工廠造出嚟

男爵府

蕃薯仔媽媽 發表於 18-4-28 09:24

例如呢包北海道產薯片,佢好誠實,NU就係栃木県工廠造出 ...

明白唔該曬

公爵府

回覆樓主:

日本唔搞可以點

首頁

尾頁

跳至