胎水多

bbfastdcome
|
依家32週,醫生話胎水多,bb又大兩週。寫左紙去政府驗糖尿。有冇人都有呢個問題?

另外,我睇私家照超聲波後醫生會比個report我,report上面有個叫GP hadlock既%, 上次28週時係89%,今次32週係76%,想問下有冇人知係咩,點解相差咁大?

thanks
小確幸
|

我今日30週,昨日去產檢也說我胎水多左小小,但又說不嚴重,冇野跟進

要下次返醫院問下個報告
我也很擔心

但我糖水pass左,bb也合符週數
Sfive
|
小確幸 發表於 18-1-31 12:22
我今日30週,昨日去產檢也說我胎水多左小小,但又說不嚴重,冇野跟進

要下次返醫院問下個報告

我就係胎水多,醫生會催生,等下星期37週開始住院再約催生期
小確幸
|
Sfive 發表於 18-2-15 05:15

醫生有冇話胎水多對bb有冇影響?
Sfive
|
小確幸 發表於 18-2-15 13:01
醫生有冇話胎水多對bb有冇影響?

生嘅時候有機會壓力太大衝出嚟,臍帶胎盤衝出嚟,唔係醫院太危險
cloudyjess
|
同埋胎水多易穿水早產
我要做媽媽
|
咁你要問下醫生咁既情況需唔需要催生,有咩要注意,你最好問清楚
yingying1128
|
Sfive 發表於 18-2-15 05:15

請問你催生係順產定開刀
Froggreen
|
我都胎水多左少少,醫生叫我唔好行咁多
Sfive
|
yingying1128 發表於 18-8-15 17:09
請問你催生係順產定開刀

催生順產。人手穿水後連生埋出嚟2小時搞掂。之後bb即刻送去兒科做全身檢查,睇下係咪有異常而導致胎水多。最後結論係尿多啫!