自由講場

跳至

首頁
23456...23

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主

委屈就唔好嫁了。就算只放在心,無人想做萬年老二。

男爵府

chloey888 發表於 18-1-31 15:04
回覆 迷你人 的帖子

佢男友亦承認仲有掛住,不過話無可能一齊

真心講,有幾多人會直頭忘記了ex這個人存在,我諗點都會記得!
我前度我知佢都有掛住我,會send massage 祝福我點點點...不過我都無理佢!無可能咪無可能!咪當祝福慰問算囉!
唔通佢老婆又同佢離婚?

侯爵府

回覆樓主

Definitely NO

大宅

迷你人 發表於 18-1-31 15:07
我都唔明你地,一味話男點點點,係男唔啱咩咩咩....咁知道佢真係放唔低就梗係要分手啦!

不過我只係見到佢 ...

樓主講左個男人承認有掛住前度,有無爬文?有掛住前度都死口唔認是常識吧?

佢話得比樓主妹妹聽掛住前度,咁應該真係好掛住。仲要為前度和現任鬧交,我唔覺得係樓主妹妹無中生有囉,亦唔係港女囉。

利申:我係麻甩佬,我覺得個男人呢刻只係溝唔到前度,但未來如果有機會,或者前度搵番佢,佢實要前度唔要樓主妹妹,幾可肯定。

情況就好似你前度都有掛住你,寫訊息祝福你。如果你落搭,搵番佢,你前度可能真係會和你有野,什至離婚。

其實你前度咪好似樓主妹妹男友咁囉。

RAA    發表於 18-1-31 16:33
chloey888    發表於 18-1-31 15:18

珍珠宮

回覆樓主:

咁如果個男只係諗下無特別行動
而舊愛係無乜機會會再見
咁有乜所謂
我自己間中都會諗下以前既情人
懷面下都得呀?

水晶宮

回覆樓主

其實現在只是一個為結婚而結婚的局面(尤其是個男人),不如叫妹妹諗下以下那種情況較容易接受(兩害取其輕):

1. 結:自己永遠是次等,有機會只是免費工人,第時有什麼委屈都要自己承受,不要期望他會改變,更沒有珍不珍惜,因男仔已自覺完成任務。

2. 不結:有機會變剩女(這本身不是個問題,但有人係介意),承受某些「古代」親戚朋友壓力同譏諷(有得嫁都唔嫁)

寶石宮

2023年兔年勳章

chloey888 發表於 18-1-31 15:07
回覆 Jasmine-4711 的帖子

佢男友承認仲有掛住,不過唔會聯絡,亦無可能再一齊,個前女友㨂咗第二個 ...

ex揀咗第二個 結咗婚未?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

chloey888 發表於 18-1-31 14:47
回覆 blackberry 的帖子
咁係你妹自己主觀啫, 如果响街有款啱睇既梗係望多兩眼啦~ 你妹出聲男既覺無辜咪嘈囉, 無限loop, 分手啦, 無結果

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

我聽過一個朋友講佢另一朋友的事
又係個男的心入面有一個(唔係舊愛,似一腳搭兩船),但又同另一個結婚
結果一年唔到離婚收場

個男的最後都心入面的一齊
我聽完就戥個女可惜

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

chloey888 發表於 18-1-31 14:38
妹妹話唔想結婚住,因為覺得個心唔舒服,覺得接受唔到男友個心仲諗住其他女仔,但佢男友話佢咩都無做過,又 ...

會唔會係你妹多心渣
總有離別的時候

男爵府

dativebond 發表於 18-1-31 15:15

樓主講左個男人承認有掛住前度,有無爬文?有掛住前度都 ...

即使比佢地結左婚,終日疑神疑鬼又點點點,咁仲結咩?
我覺得啊妹對佢男友,永遠都唔會有信心
而且,前女友根本無搵到佢男友!未發生...未發生,所有也是你覺得佢男友會...只是你覺得你覺得...你覺得而且未發生..就代表是的嗎?

不過我覺得啊妹份人咁煩,比我係男人都唔想結,終日疑神疑鬼...簡直...煩!大家都唔會開心

珍珠宮

回覆樓主:

結,都33歲,如果男友背景可以既話,記住一樣野,咩男人都有,就算搵到個唔諗舊愛都會諗其他女性,所以控制唔到佢地,只有自己控制自己

伯爵府

+3金熱血

妹妹話唔想結婚住,因為覺得個心唔舒服,覺得接受唔到男友個心仲諗住其他女仔,但佢男友話佢咩都無做過,又 ...

依家已經互相埋怨,無論有無諗第2個都好,分啦

伯爵府

回覆樓主:

如果妹妹男友好坦白咁承認仲掛住ex,而你妹妹都照嫁,婚後佢男友根本唔會珍惜大家關係,出軌都唔驚你會走,係佢心目中妹妹永遠係次等,因為你咁都甘心

chloey888    發表於 18-1-31 15:32

水晶宮

chloey888 發表於 18-1-31 14:25
這是我妹妹的問題,她男友向她求婚,但知道男友還未放下舊愛,雖然知道佢哋唔會做啲咩,但妹妹話覺得個心唔 ...

為結婚問題而嗌交,咁結黎做乜?應該好愛對方,覺得對方係生命中不可失去嘅人,咁先會行到結婚呢一步,為咗結婚而嗌交係溝通不足,婚後大把交嗌喎

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

真有野又好,你妹自己覺得有野又好,都唔會結……因為你妹個心一直不安,日日疑心重重咁為咩,嘈架多過食飯!

公爵府

回覆樓主:

唔會結, 仲會分手~
個男朋同得佢求婚都可以仲未放底舊愛
萬一有日舊愛搵返佢男朋佢點算呀!

翡翠宮

chloey888 發表於 18-1-31 15:10
回覆 菇芝bebi 的帖子

我諗兩樣都有,妹妹話佢前度係高高瘦瘦型,佢男友成日話妹妹唔夠瘦 ...

剩係批評我吾。夠。瘦。已經吾會繼續拍拖,仲講結婚
婚前已經派C,婚後難道有糖食

子爵府

回覆 Poyau 的帖子

前度揀咗第二個,依家已結婚;但結婚前有啲玩野,打俾妹妹男友哭訴,話自己男友又懶又揾唔到錢,婚後生咗BB攪唔掂唔知㸃算。妹妹覺得佢前度知道男友仲未放低,所以打嚟打定底,有咩事可能會返去揾佢。
而當時妹妹話覺得男友好擔心前度,所以又因為咁而嗌交。

侯爵府

個男人好有問題
為左塞住其他人把人而結

未嫁都咁打橫黎,嫁左仲得了?

首頁
23456...23

尾頁

跳至