懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Budget around 10-11k (連運費)。住鰂魚涌。

之前搵過乖寶媽媽 & 王定月子餐。乖寶媽媽冇相參考。王家有分大細餐,有相,賣相幾吸引。但運費相對貴D,因爲路程離我屋企比乖寶媽媽遠。

想請下有冇其他月子餐介紹。打算短期內落實,擔心冇位。Thanks!!!

複式洋房

回覆樓主

我都想知啊,而家諗緊陪月定月子餐好~
因為我第一胎又係孖, 咩都唔識,呀媽住得遠、99就唔識煮飯,老公假多但有時要overnight~

大宅

1022pig 發表於 18-2-4 18:41
我都想知啊,而家諗緊陪月定月子餐好~
因為我第一胎又係孖, 咩都唔識,呀媽住得遠、99就唔識煮飯,老公假 ...

孖仔搵陪月好D喎!

我搵月子餐主要原因老公係外國人,冇人識煮中菜同買送。Quote過陪月afford唔到。

大宅

我岩岩坐完月,都係孖胎。訂左蝦仔媽媽月子餐,極不推薦,每日送餐都唔準時,搞到好難夾bb食奶時間,仲成日送漏野,今日漏糖水/聽日漏一盒餸咁,同佢講返第二日會補返,但係係補返尋日既俾你,點解佢自己送漏野,要客人suffer食唔新鮮既野 :( 仲有d野係唔好食,所以真係唔好揀佢,好後悔

大宅

husky1206 發表於 18-2-4 20:04
我岩岩坐完月,都係孖胎。訂左蝦仔媽媽月子餐,極不推薦,每日送餐都唔準時,搞到好難夾bb食奶時間,仲成日 ...

蝦仔睇好多人推薦。我睇佢fb, 覺得佢煮既野好普通.

大宅

佢煮既野直頭唔好食,我明坐月要清d,但真係日日都肉餅/肉絲/菜心咁,之前又話會提早send餐單俾我,有咩唔岩食提早同佢講就得,但結果從來都無send過黎

大宅

husky1206 發表於 18-2-4 20:10
佢煮既野直頭唔好食,我明坐月要清d,但真係日日都肉餅/肉絲/菜心咁,之前又話會提早send餐單俾我,有咩唔 ...

好彩你提醒!坐月都冇啖好食都幾谷氣

男爵府

回覆樓主:

死啦 我仲訂左蝦子媽媽tim

別墅

香蕉煎餅 發表於 18-2-4 20:35
死啦 我仲訂左蝦子媽媽tim

完全係難食,餐餐都係蒸雞肉餅,白烚菜心,難食到嘔,有一次食佢個芝麻糊完全係用粉沖既,d粉都未搞溶
多得佢,我意外既收獲係冇啖好食收晒身(emoji)

民房

回覆樓主

我訂了祖x媽。我覺得溝通上好混亂。so far 有三個人同我更進過我的訂單。其實媽媽們有baby brain 點解仲要用三個人去更進。每次講同樣嘅野。寄炒米茶俾我點知要我蘿咁大個肚走去郵局補交郵費$3,因為佢地貼唔足。食物未知因爲未生,但感覺上係⋯我早好多個月去落訂就係唔想煩,點知生之前都要煩一輪

大宅

回覆樓主:

我自己訂咗懷月有營,不過未咁快生,唔知啲餸好唔好,但佢係社企,又未見有人話唔好,so far一路問嘢都回應得唔錯,我已落訂了

別墅

carmenlau125 發表於 18-2-5 13:05
我自己訂咗懷月有營,不過未咁快生,唔知啲餸好唔好,但佢係社企,又未見有人話唔好,so far一路問嘢都回應 ...

我都諗住訂懷月呀,岩岩試左餐,湯同菜係唔落鹽所以清淡,但令外我都覺得味道ok,佢話生完要清淡d

大宅

vivi23berry 發表於 18-2-4 12:58
Budget around 10-11k (連運費)。住鰂魚涌。

之前搵過乖寶媽媽 & 王定月子餐。乖寶媽媽冇相參考。王家有 ...

你可以試左餐先決定㗎,我自己試左"懷月有營","My 媽媽baby",最後決定後者,因為懷月個餐,午餐同晚餐有一款餸係同款,我覺得會好悶

別墅

Creamcream123 發表於 18-2-5 11:33
我訂了祖x媽。我覺得溝通上好混亂。so far 有三個人同我更進過我的訂單。其實媽媽們有baby brain 點解仲要 ...

我都訂左祖x 媽,5月中生,可否講下有幾混亂,等我有個心理準備!!Thx!!

大宅

Dorkit 發表於 18-2-5 15:59

你可以試左餐先決定㗎,我自己試左"懷月有營","My 媽媽baby" ...

My 媽媽baby個plan好似唔錯!Package又包埋運費。你有冇試餐?

大宅

vivi23berry 發表於 18-2-5 17:12
My 媽媽baby個plan好似唔錯!Package又包埋運費。你有冇試餐?

有呀,試左先決定同埋鍾意佢有糖水

大宅

Dorkit 發表於 18-2-5 19:12

Thanks for sharing!!! 好豐富喎!

concern緊有個問題。我要求主菜唔可以有豬肉。My 媽媽baby話冇問題,雞用三黃雞。另一個乖寶媽媽堅持用新鮮雞,唔煮得豬就加一千蚊。你地覺得食新鮮或冰鮮雞有冇問題?

別墅

Dorkit 發表於 18-2-5 19:12

味道如何?

大宅

vivi23berry 發表於 18-2-5 19:17
Thanks for sharing!!! 好豐富喎!

concern緊有個問題。我要求主菜唔可以有豬肉。My 媽媽baby話冇問題, ...

係呀,又有粥食下
雞方面我就覺得識得煮你都分唔到新鮮定冰鮮,所以好難講啊

大宅

meichi3 發表於 18-2-5 22:21
味道如何?

都係清淡,但起碼有味先,我同老公都覺得幾好加上感覺上比較有心機煮d,白烚菜都叫唔會食到唔想食
但始終都未真正食,希望到時都對版啦

首頁

尾頁

跳至