懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

meichi3 發表於 18-2-5 15:03
我都諗住訂懷月呀,岩岩試左餐,湯同菜係唔落鹽所以清淡,但令外我都覺得味道ok,佢話生完要清淡d
...

我都係剛剛試完懷月,餸湯都覺得普通,味道ok,但惡露完唔知會有咩補身既

大宅

carmenlau125 發表於 18-2-5 13:05
我自己訂咗懷月有營,不過未咁快生,唔知啲餸好唔好,但佢係社企,又未見有人話唔好,so far一路問嘢都回應 ...

你幾週落訂?50%訂嗎?

別墅

Michelle770 發表於 18-2-7 23:03

24周前有9折,一半按金加$1000保溫壺按金

大宅

meichi3 發表於 18-2-7 23:27

係呀

大宅

vivi23berry 發表於 18-2-5 19:17
Thanks for sharing!!! 好豐富喎!

concern緊有個問題。我要求主菜唔可以有豬肉。My 媽媽baby話冇問題, ...

乖寶媽媽同My媽媽baby包嘅野好似差唔多,不乖寶媽媽平d,唔知有冇jm試過呢

大宅

Michelle770 發表於 18-2-7 23:03

我13週落一半訂的,有九折

禁止訪問

大宅

幸運寶寶 發表於 18-2-8 06:50
請問有這間的資料嗎?

你喺 fb search 懷月有營就有佢哋資料了

禁止訪問

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主:

我之前訂咗貓媽媽,極度推薦,因為佢係用暖壼送來,送到來啲飯餸仲熱辣辣,晚飯就自己整返熱,貴係貴啲,但真心好味、足料,每日都有雞,但每次煮法都不同,每天都會whatsapp詢問你身體狀況,又會問妳鐘意食乜,再決定餐單。好彩坐月時搵咗佢幫手,咁啱嗰時奶奶生蛇幫唔到手,雖然湊b好辛苦,但總算有啖好食,啲湯和飯餸多到可以同老公share,佢又慳返餐飯,一向有便秘問題的我,坐月期間便便係有史以來最好的,一日痾到3次便便!不過佢每個月限客人quota,五月生唔知full咗未。妳可以上facebook 問下。

大宅

meichi3 發表於 18-2-7 23:27

你知唔知佢地個餐會有咩補身?

大宅

試食左懷月有營坐月餐, 飯送好普通, 又唔係特別好食, 係湯同代茶幾好

試完2日就要你落訂CONFIRM, 距離我生仲有大半年, 我覺得太早而且又CHUR, 最後我冇訂, 講真如果萬幾蚊食呢D咁普通飯送, 我寧願叫阿媽煮, 最多坐月果排食得清淡D

大宅

精叻小人類 發表於 18-2-8 09:58
我之前訂咗貓媽媽,極度推薦,因為佢係用暖壼送來,送到來啲飯餸仲熱辣辣,晚飯就自己整返熱,貴係貴啲,但 ...

Thanks for sharing! 佢一份主菜夠一定兩個人食?你有冇自己整五更飯?

別墅

Michelle770 發表於 18-2-8 10:23
你知唔知佢地個餐會有咩補身?

要生個時前一星期先有餐單,你可以fb問下,因為唔同餐都唔同,因為我自己諗住買產後廿八坊所以我訂plan a

複式洋房

vivi23berry 發表於 18-2-4 12:58
Budget around 10-11k (連運費)。住鰂魚涌。

之前搵過乖寶媽媽 & 王定月子餐。乖寶媽媽冇相參考。王家有 ...

希望我可以幫到你。香港註冊中醫師餐單,如有需要各位JM們可以PM我。最緊要各位都身體健康!

大宅

開心吸收勳章

vivi23berry 發表於 18-2-8 11:48
Thanks for sharing! 佢一份主菜夠一定兩個人食?你有冇自己整五更飯?

我覺得佢啲餸夠兩個人食,如果你本身唔係好大食的話,因為午餐和晚餐各有兩盒餸,一菜一肉,湯又有兩個,有時煲多咗有成3公升湯,有代茶送,不過就只送星期一至五,星期五會送埋星期六日湯包,但要自己煲,可以搵屋企人煲,都係將啲材料加水煲好簡單。
無整五更飯,不過奶奶都會煲定飯送給我做早餐。

大宅

精叻小人類 發表於 18-2-8 13:22

我覺得佢啲餸夠兩個人食,如果你本身唔係好大食的話,因 ...

唔該哂!等我再比較下,唔該哂你!

複式洋房

回覆樓主

我試過一間叫草研月子餐。價錢合理又包睇中醫一次。有興可以PM我分享

複式洋房

回覆樓主

我訂左蝦子媽。 咁點算

大宅

k2fung2k 發表於 18-2-8 12:27
希望我可以幫到你。香港註冊中醫師餐單,如有需要各位JM們可以PM我。最緊要各位都身體健康!
...

我想要呀,可唔可以share俾我,thanks

首頁

尾頁

跳至