烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

PCCW2319 發表於 18-8-20 15:01
但佢又食緊西藥(長期), 唔單止血壓藥。 所以反而唔敢睇中醫。

我知道木耳, 芝麻......對補血氣有幫助。所 ...

睇下成份係咪全天然冇其他化學嘢,係架,黑豆、黑芝麻、黑米、黑木耳等都可以,你可以用少少煲粥,加埋蓮子、圓肉等都可以,如果已食緊降血壓藥,唔好太重手同食太多,同埋最好問下醫生,西醫都有D識中醫食療嘅。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

rose-mag 發表於 18-8-21 07:38
睇下成份係咪全天然冇其他化學嘢,係架,黑豆、黑芝麻、黑米、黑木耳等都可以,你可以用少少煲粥,加埋蓮 ...

我見個罐咁寫, 所以覺得OK咋

天空之城, 快樂之地

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

PCCW2319 發表於 18-8-20 15:42
我見個罐咁寫, 所以覺得OK咋

我意思係有冇其他唔知咩/唔識讀嘅成份,色素、防腐劑、XX精華之類,如果冇的話,不妨試下,最緊要唔好多,慢慢少少咁,冇不良反應的話就可以,希望老人家健康。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

rose-mag 發表於 18-8-21 07:46
我意思係有冇其他唔知咩/唔識讀嘅成份,色素、防腐劑、XX精華之類,如果冇的話,不妨試下,最緊要唔好多, ...

其實我打算自己試下先。因為我都係冬天手腳冰冷, 血氣唔好既人

天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至