親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

https://www.gotrip.hk/itineraryguide/vietnam_guide/越南簽證-越南/
填完收到佢email,有份form,我一家四口去print4份,但我未比錢,有無jm用過hkexpress,係咪等佢email?PayPal 點用架?

公爵府

回覆樓主:

啱啱睇清楚份from,可以填埋小朋友落去,咁老公呢?我只見可以貼3張證件相

水晶宮

easonkinki 發表於 18-2-6 14:01
https://www.gotrip.hk/itineraryguide/vietnam_guide/越南簽證-越南/
填完收到佢email,有份form,我一家四 ...
佢是否都係中介呀 ??

幾錢 ??

我1月頭去峴港就經以下網站攞APPROVAL LETTER嘅...

http://cheapvietnamvisa.net/

公爵府

回覆樓主:

應該係中介公司 ,我原本諗住o係你介紹嗰個網申請visa ,但我朋友send咗呢個網畀我,我本身o係hkexpress買左機票, 咪諗住用返佢公司介紹嗰個網

大宅

easonkinki 發表於 18-2-6 14:07
啱啱睇清楚份from,可以填埋小朋友落去,咁老公呢?我只見可以貼3張證件相
...

張相唔好貼,用個clips夾住佢,我上次去係訂完hke機票去蜆港,之後有條link俾$5美金(好似係咁上下),跟住填左份form佢,我係單人唔知道family 嗰張係點,跟住到左嗰邊機場就排隊做落地簽證,俾份form同張相俾佢(張相跟番佢個規格)跟住企埋一邊等佢叫名,大約二十分鐘左右,到你就行埋去俾大約港幣二百零元,忘記左幾多錢exactly ,跟住就俾張visa你先可排隊入境。

大宅

bk1026 發表於 18-2-6 22:03
張相唔好貼,用個clips夾住佢,我上次去係訂完hke機票去蜆港,之後有條link俾$5美金(好似係咁上下),跟 ...

係俾美金喎

水晶宮

張相唔好貼,用個clips夾住佢,我上次去係訂完hke機票去蜆港,之後有條link俾$5美金(好似係咁上下),跟 ...
係行埋去俾25蚊美金 !!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請問張相同佢要求尺吋差小小,
0.5c m,問題大嗎?

公爵府

回覆樓主:

我想問你哋申請嘅時候用信用卡過數,咁去到落地簽證要唔要出示返張信用卡?
因為我好黑仔 去旅行前唔見銀包 冇左張visa,但屋企有張銀聯唔知可唔可以用得, 如果唔得就諗住叫朋友幫我碌先。
上網買機票好似要出示返當時張信用卡我都唔知點算

男爵府

回覆 easonkinki 的帖子

攪落地簽是收現金US$25, 唔會要求看信用卡. 另外我十二月去時快運無要求看信用卡, 你可打去 hotline 問吓.

公爵府

一元 發表於 18-2-8 10:54

攪落地簽是收現金US$25, 唔會要求看信用卡. 另外我十二月去時快運無要求看信用卡, ...

啱啱打左,佢話唔清楚叫我打返去越南問,我話驚溝通唔到,佢就話識講廣東話。但我唔會打長途過去,我再resend email睇多一日佢覆唔覆先,唔覆我就用另一間

男爵府

你打去越南問什麼? 香港既快運答你唔到?

公爵府

一元 發表於 18-2-8 12:21

你打去越南問什麼? 香港既快運答你唔到?

答我唔到簽證問題,叫我打返去做visa個間,佢地只負責機票個part

男爵府

我用這間的. 一天就收到 Approval letter.

http://cheapvietnamvisa.net/en/apply-online.html

wcpcelia    發表於 18-2-8 15:56

水晶宮

easonkinki 發表於 18-2-8 12:50
答我唔到簽證問題,叫我打返去做visa個間,佢地只負責機票個part
NO NEED SHOW CREDIT CARD 架 !!! 妳攞APPROVAL LETTER 係中介收妳錢, 到妳落地簽時候比25美仔佢就可以了 !!! 打乜鬼去越南問吖, 唔好傻啦...定D嚟 !!

妳打去HK EXPRESS 嘅越南CS都唔會答到妳 !!

公爵府

pbpk03845784 發表於 18-2-8 15:30
NO NEED SHOW CREDIT CARD 架 !!! 妳攞APPROVAL LETTER 係中介收妳錢, 到妳落地簽時候比25美仔佢就可以了 ! ...

我緊係唔會打長途過去,只send email叫佢覆返我。因為比左資料佢咪等佢2日lo,唉!早知唔試新野 用你地介紹嗰間咪lo

男爵府

其實我唔係好明你煩什麼, 你比左個人資料佢但未比錢, 佢未收錢都唔會幫你攪 Approval Letter. 定係你唔識填份表.

水晶宮

一元 發表於 18-2-8 16:26

其實我唔係好明你煩什麼, 你比左個人資料佢但未比錢, 佢未收錢都唔會幫你攪 Appro ...
吓...嗰位jm未比錢架咩 ??!!

男爵府

回覆 pbpk03845784 的帖子

<

大宅

agugi 發表於 18-2-7 23:26
請問張相同佢要求尺吋差小小,
0.5c m,問題大嗎?

咁又唔清楚喎,我地有依足size去影,唔知得唔得。

首頁

尾頁

跳至