美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主

但係我朋友搵呢位醫生打下巴,成舊紅腫左好肉酸囉,佢唔係好聽人講㗎,態度唔係網上講到咁好

複式洋房

回覆 華華子 的帖子

你好勁 2日就即刻返工

塊面依家好僵硬笑唔到咁我想問呢個情況幾時會消失?
好想快d好似以前咁
鍾意大笑就大笑

複式洋房

回覆 Macusmama 的帖子

6000係勁平
我本來想搵個個台灣醫師(出名的)都hkd2000一條

感覺似平時打針咁
雖然痛, 但唔會痛到要嗌出聲, 好快搞掂

一開頭搽完麻醉膏半個鐘
之要再打麻醉針

複式洋房

回覆 shala 的帖子

我開頭都唔知大家講邊個李醫生
不過google一search天后李醫生就搵到

同埋佢做玫瑰線應該唔係好耐
冇見人share過
蛋白線就好多

你可以做多d資料搜集先
或者等我康復之後睇埋成果先搵佢

複式洋房

回覆 zaio 的帖子

我見好多人話佢打下巴ok不過千其唔好打鼻
有幾個人都話佢鼻打衰左

所以做足功課先搵醫生好重要!

佢對我態度係超好
我係出面fu緊麻醉個時 佢有出一出診所
佢出去同返入黎都對住我點頭同笑

複式洋房

術後第一日 - 開不了口

術後24小時內傷口不能碰水 以免感染
(李醫生冇提 不過見到d blogger咁講)
(佢亦都冇提供消炎膏/消炎藥, 我見有d台灣醫生有)

冇刷牙, 洗面用化妝棉,
講野ok, 笑就唔得, 一掂到面豬就痛,
打喊路ok, 打"黑"次要練鼻細細力打,
全日食粥, 只可正面訓覺,

塊面有少少腫冇瘀
針位有一邊紅左唔明顯, 另一邊結左焦
法令紋淡左 好似唇型都有d變

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lovesharing 發表於 18-2-8 14:08
回覆 華華子 的帖子

其實我手術後沒有腫...只係針口位有瘀, 同埋塊面一有表情, 就會扯住痛, 除此以外, 其他人唔會睇得出我整左玫瑰線

但係, 針口位D瘀青, 其實都勁明顯下, 好彩我長頭髮, 個針口位置近耳旁髮邊位置, 所以如果唔"翹"頭髮, 都唔會比人知道你做左手術~~

至於塊面扯住扯住, 其實感覺最明顯係頭個個星期, 之後都仲會有怨住怨住既感覺, 大約1個月後才會完全回復自然~~

複式洋房

回覆 華華子 的帖子

我反而針口完全唔瘀, 小小腫,
不過第2日已經唔腫

如果頭個個禮拜笑唔到,
大家可能會以為你唔開心

珍珠宮

lovesharing 發表於 18-2-8 14:11
其實針對咩架?我想眼尾吊高些..其他無咩差...我FACE都係好細,瓜指FACE了...不用V 面.

複式洋房

針對提升面部
眼尾吊高我唔太清楚得唔得

大宅

回覆樓主:

大約兩年前埋過玫瑰線,冇瘀但有腫同面部有拉扯感覺,呢種拉扯感覺我維持左成個月,但效果真係好正,都keep到成年幾。最近去做左Uthera ,一做完塊面已經好緊緻,連毛孔都細哂,醫生話2個月後效果更明顯,我現在期待效果出現

大宅

Ulthera 同玫瑰線都做過,Ulthera keep 得耐d,成塊面都緊實d,比較上整體都好左…, 玫瑰線就好似局部收緊…同埋驚d, 因為個人比較驚針引線~雖然ulthera 其實都覺得好痛吓…但其實整體果比較好

大宅

玫瑰線香港醫生唔中意mark 好位先做…比我感覺貪快唔多好, 台灣醫生會mark 好位先做,好好多

珍珠宮

cece-ko 發表於 18-2-9 23:37
大約兩年前埋過玫瑰線,冇瘀但有腫同面部有拉扯感覺,呢種拉扯感覺我維持左成個月,但效果真係好正,都keep ...
要多少錢?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

darbie 發表於 18-2-10 17:19
Ulthera 同玫瑰線都做過,Ulthera keep 得耐d,成塊面都緊實d,比較上整體都好左…, 玫瑰線就好似局部收緊 ...

Ulthera痛嘅感覺係點樣?fd話似鑽落骨頭的感覺。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

鑽落骨頭 形容得幾好,係 YUEN 到落骨頭咁…額頭D 薄皮位仲大反應,但額要避開D 神經線位所以唔係打全額…

大宅

仲有佢提眉眼效果…呢個玫瑰線係做唔到既,,

大宅

之後豬頭咁…變左四方面,腫左超過兩個星期…但效果真係好好,我KEEP 到兩年

禁止訪問

回覆樓主

大宅

lovesharing 發表於 18-2-6 19:02
今日去左做玫瑰線,依家塊面好似有條線扯住咁
我4日後要返工,有冇人可以分享下第4日會復原到咩程度?

我覺得埋線效果唔算好明顯,除非你埋好多條
而且好睇醫生手勢
坊間吹到好好效果、但我眼見,塊面肥肥地有肉既女仔做埋線,效果都一般,除左岩岩埋完有少少拉扯感覺,之後就好快唔覺有效果

首頁

尾頁

跳至