親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Puluma 發表於 18-2-9 12:16
So ... 自駕, 我就會去奥飛騨、平湯 ...

飛騢、平湯附近有冇滑雪場呢?
日本の平安を祈ります

禁止訪問

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Puluma 發表於 18-2-9 12:34
當然有, 你去 Yahoo.co.jp 自己搵

飛騨雪スキー場 ( 雪スキー = Snow Ski )

謝謝你

飛驒同平湯有冇好嘅溫泉旅館介紹呢?

日本の平安を祈ります

大宅

認識瑞士牛牛第一回

上年10月我兩公婆帶住兩個仔,同你的行程差不多,我們放棄了白村鄉,因10月無咩野睇,同埋小朋友對睇風景麻麻,結果去左3個樂園(Legoland,鈴鹿,長島)我地無自駕,行程係名古屋(4晚)->鈴鹿(1晚)->長島(1晚)
交通方式係名古屋站搭近鉄去白子站(約50MIN),白子站坐巴士去鈴鹿(約15MIN)
鈴鹿去長島就坐巴子去白子站(約15MIN),坐近鉄去桑名站(約30MIN),桑名站坐巴士去長島(約25MIN)
日本好就係全部交通工具有晒時間表,你夾岩時間車轉車唔會等好耐,但一定要自己做足功課
另外轉酒店要諗好行李問題,我地就將行李寄存名古屋,只帶2晚行李去鈴鹿&長島,帶住大行李搬酒店係好甘

別墅

chr 發表於 18-2-9 13:57
上年10月我兩公婆帶住兩個仔,同你的行程差不多,我們放棄了白村鄉,因10月無咩野睇,同埋小朋友對睇風景麻麻, ...

謝謝你嘅回覆。請問你對長島及鈴鹿嘅酒店有乜評價? 另外,名古屋市你住咗邊間酒店? 最後去機場你係直接由長島/鈴鹿去定早一晚番名古屋市住?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

chowivy331 發表於 18-2-9 17:59
謝謝你嘅回覆。請問你對長島及鈴鹿嘅酒店有乜評價? 另外,名古屋市你住咗邊間酒店? 最後去機場你係直接由 ...

鈴鹿和長島酒店都有溫泉♨️,鈴鹿只有室內室外各一池,長島有十幾個池,正好多!
房間鈴鹿有主題房,可以滿足小朋友,各有各好!
住樂園好處係入樂園有discount,有package 訂,撞岩平日住,房價唔貴
名古屋我住近名古屋站,交通會方便d,酒店叫名鐵inn,都幾新淨!
我最後一日飛機係下午5點幾機,中午由長島搭車返名古屋站,拎行李食lunch,再由名古屋站搭機鐵去機場,時間剛好

別墅

chr 發表於 18-2-9 19:13
鈴鹿和長島酒店都有溫泉♨️,鈴鹿只有室內室外各一池,長島有十幾個池,正好多!
房間鈴鹿有主題房,可以 ...

想問長島溫泉係咪可以著泳衣浸嗰種? 膳食又如何? 有去名花之里嗎?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

chowivy331 發表於 18-2-9 19:39
想問長島溫泉係咪可以著泳衣浸嗰種? 膳食又如何? 有去名花之里嗎?

溫泉無得著泳衣,係戶外都係光脫脫,我住長島酒店,房內有溫泉
長島我去左麵包超人館、outlet、樂園幼兒區、名花之里,晚餐洒店有buffet,或outlet都有餐廳

別墅

chr 發表於 18-2-9 23:39
溫泉無得著泳衣,係戶外都係光脫脫,我住長島酒店,房內有溫泉
長島我去左麵包超人館、outlet、樂園幼兒區 ...

請問outlet有冇兒童遊樂設施?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

chowivy331 發表於 18-2-9 19:39

名花之里留在晚上去

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

唔去 Legoland? 領鹿有咩特別?咁轉接先去到諗清楚好d, 另外去高山玩可考慮去埋下呂,日本三大名泉,交通又方便,高山線 JR 直達,溫泉旅館比高山正

大宅

認識瑞士牛牛第一回

chowivy331 發表於 18-2-10 07:27
請問outlet有冇兒童遊樂設施?

Outlet 入面無,但outlet 隔離就係樂園

子爵府

Puluma 發表於 18-2-9 12:12
你係問奥飛騨温泉郷、平湯温泉吧
http://www.okuhida.or.jp/access_train

我昨天才決定19/2買昇龍道5日卷

有D網站話賣哂

仲有咩其他pass??

別墅

littlesister 發表於 18-2-10 11:29
唔去 Legoland? 領鹿有咩特別?咁轉接先去到諗清楚好d, 另外去高山玩可考慮去埋下呂,日本三大名泉,交通又 ...

會去leogland。去鈴鹿因為阿仔超級鐘意車。

禁止訪問

男爵府

chowivy331 發表於 18-2-10 14:41

去Legoland, 唔自駕的話,就在這個駅下車,經過market pier就到,大約十五分鐘。

琥珀宮

畀面勳章

chowivy331 發表於 18-2-10 14:41

咁你唔係好多時間咋喎,7日得5日 full day, 一日 legoland, 3日兩夜長島鈴鹿,都冇左4日,不如唔好去高山,在名古屋行下 shopping 好過

別墅

littlesister 發表於 18-2-10 16:27
咁你唔係好多時間咋喎,7日得5日 full day, 一日 legoland, 3日兩夜長島鈴鹿,都冇左4日,不如唔好去高山 ...

係呀,一係長島,一係高山。

別墅

tammykam01 發表於 18-2-10 14:50
去Legoland, 唔自駕的話,就在這個駅下車,經過market pier就到,大約十五分鐘。

唔該晒

首頁

尾頁

跳至