智慧齒近神經線

billchau
|
今日剝咗上顎一隻智慧齒,但下顎嗰隻牙醫話都近神經線,要轉介去專科搞,請問九龍東有好既專科推介嗎?
藍尾巴
|
試下問多個牙醫,我試過一個醫生話近,一個話遠
Poyau
|
billchau 發表於 18-2-10 01:27
今日剝咗上顎一隻智慧齒,但下顎嗰隻牙醫話都近神經線,要轉介去專科搞,請問九龍東有好既專科推介嗎?
...

醫生無介紹?
hayley_leung
|
我都好近,近到feel到剝牙嗰陣掂到神經線
billchau
|
Poyau 發表於 18-2-10 01:46
醫生無介紹?

有,但介紹到荃灣好遠,同埋專科搞會唔會好貴
billchau
|
hayley_leung 發表於 18-2-10 02:01
我都好近,近到feel到剝牙嗰陣掂到神經線

你係專科剝嗎?要唔要開刀同幾錢?
Poyau
|
billchau 發表於 18-2-10 09:35
有,但介紹到荃灣好遠,同埋專科搞會唔會好貴

専科貴 通常攪掂要萬萬聲
little06
|
一係睇多個醫生
專科係一定貴啦,打去問下姑娘大約幾錢啦
shita0107
|
可唔可以叫佢寫封信,排政府?
因為之前屋企人係先排政府一般牙科,做唔到轉左去醫院整
tsl130076
|
牙痛咁聲
joandcohk
|
阿仔智慧齒橫生及近神經線,
專科開刀, 每隻5,800.
約期你都要預2個月先有得剝. 尖咀
lovelypowerpuff
|
我近智慧齒橫生開刀7000
不過既晚我已食到飯(當然有少少數舒服)
vespa
|
joandcohk 發表於 18-2-10 10:01
阿仔智慧齒橫生及近神經線,
專科開刀, 每隻5,800.
約期你都要預2個月先有得剝. 尖咀 ...

舊年亞女非專科開刀剝下面嗰隻要$4500,上面嗰隻$1200。
如果近神經線就要搵專科,普通醫生都唔會接,會建議你去搵專科。

gigi1227
|
billchau 發表於 18-2-10 01:27
...
專科攪貴
排政府或菲臘耐

可以試下睇多個牙醫, 我個時都試過唔敢脫, 最後都唔需要去到專科度攪,
另一個牙醫照完話可以脫
juniormiu
|
我之前剝牙因牙腳太長好近鼻竇,都無牙醫敢搞要揾專科,近神經更要揾專科搞啦,貴係貴架喇,不過普通牙醫搞唔好整親神經線你就手尾長喇,神經線創傷好多時係有錢都未必醫到架,不過普通牙醫都唔會賺你小小錢而冒手術失敗俾人告嘅風險,實會叫你揾專科
|
billchau 發表於 18-2-10 09:37
你係專科剝嗎?要唔要開刀同幾錢?

我搵咗個專門係醫院剝牙嘅醫生係診所開刀剝,下面一隻要五千幾,我係貴D,因爲我下面嗰隻隻腳起角同埋好近神經缐,如果剝得唔好會失去味覺同埋咀唇會失去感覺,而家剝得好好,所以我覺得值得

ILA
|
不如排政府啦,搵專科真係好貴。

一係你google下土瓜灣牙醫高如春嘅資料,去俾佢檢查下再決定。佢對智慧齒好有經驗。
|
ILA 發表於 18-2-10 11:44
不如排政府啦,搵專科真係好貴。

一係你google下土瓜灣牙醫高如春嘅資料,去俾佢檢查下再決定。佢對智慧齒 ...

我問過政府排好耐
smallyan
|
我一月頭係銅鑼灣專科剝完下面近神經線$3500+$400(x-ray),由解釋至剝完30分鐘,麻醉藥過後有小小痛,食咗一粒止痛藥,第二朝瞓醒有d腫(亞女話我好似含住粒魚蛋咁),不過已經吾痛!一星期後返去拆線,埋口相當好
billchau
|
smallyan 發表於 18-2-10 11:50
我一月頭係銅鑼灣專科剝完下面近神經線$3500+$400(x-ray),由解釋至剝完30分鐘,麻醉藥過後有小小痛,食咗 ...

請問你係要開刀嗎?可以pm個醫生我嗎?thx