自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

我試過教訓一個例遟人, 就係約曬所有人 7點, 約佢5點, 比佢試下等人.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 月餅勳章

honoluluwendy 發表於 18-2-10 16:35
大家嚟講吓你每次約某個朋友或親友,佢一定遲到吖!
我企到脚痛,人又多,但明知佢每次都會遲到,但又唔想 ...

我最憎人遲到,會同佢講我的時間也好寶貴的

寶石宮

2023年兔年勳章

jojojojom 發表於 18-2-10 17:14
試過約人七點食飯七點半打俾佢,佢話女瞓緊未起身,等佢起身先

個囡幾大?

子爵府

20150618bb 發表於 18-2-10 17:12
唉....................親戚,有計???
冇計, 最好約好係餐廳, 酒樓, 食住等. 我家都有一大件, 未試過準時, 就算約係佢屋企樓下. 最勁一次約6:30, 10點先到, 我99係都要等埋佢先叫嘢, 之後比酒樓串佢. 後來再約我老公話食住等, 唔係你地自己食, 我地去第2度食, 跟住佢就遲少左(因唔想食人地食剩, 但都係遲最少半小時以上)

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

唔係每次,不過呢單野我就好嬲

係街到又行又企左兩個幾三個鐘,等阿 姑仔黎接我同 老公,其實我冇話要佢接,係姑仔自己要,結果當姑仔終於揸車黎接我地,我等咁耐都冇講 任何野,只係話太累,叫我自己老公去拎行李,阿姑仔自告奮勇落車去拎,但轉頭同99 打小報告,第日阿99塊面係全黑咁對住我

ok 呢種咁既人,基本上一世都唔想再見
總有離別的時候

公爵府

honoluluwendy 發表於 18-2-10 16:35
大家嚟講吓你每次約某個朋友或親友,佢一定遲到吖!
我企到脚痛,人又多,但明知佢每次都會遲到,但又唔想 ...

有朋友係咁 結果食住等 話之佢

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

smile11 發表於 18-2-10 17:15

咁會約佢早一個鐘,食飯食8點,同佢講食7點可以嗎

C6唔想佢家姐等佢(萬一她只遲半个钟),但c6覺得我等佢係好应該,話我做人趕头趕命,限時限刻,他話遲少少唔得咩…成家都係咁。

多年前我同C6约佢一家早d食晏,下午一点在礸石山地鉄等,佢不但遲大到,仲話要等佢食埋晏先!為等佢差不多日落先去到西貢睇诲 下,行半小時已天黑無路灯要回头).領过野後,我已冇單獨约佢去街。大時大节先見佢,要骗佢早一鈡要C6,62,99及各兄弟都咁齊心,男家 家長及兄長縱容她咁多年,边肯齊心骗佢早d來。男家的人仲俾說話我聽,話我冇耐性等。C6當然撐家姊。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

如果次次遲,我唔會再約呢個人
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

andyman 發表於 18-2-10 17:16
我試過教訓一個例遟人, 就係約曬所有人 7點, 約佢5點, 比佢試下等人.

咁佢個日係幾點到?佢會不會例遲都係7點?
事後佢有冇改過?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 月餅勳章

Jasmine-4711 發表於 18-2-10 18:22

C6唔想佢家姐等佢(萬一她只遲半个钟),但c6覺得我等 ...

你c6全家人都縱慣左佢家姐,真係冇符

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

vlnz 發表於 18-2-10 18:29
事後佢有冇改過?
唔會喎, 佢例遲9個字。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

Poyau 發表於 18-2-10 17:21
個囡幾大?

八歳

翡翠宮

vlnz 發表於 18-2-10 18:29
事後佢有冇改過?
除左收工遲左趕唔到之外, 而家好好多, 可能年紀大左, 知道好友難求。

vlnz    發表於 18-2-10 21:51

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

家中有個!約七點食飯,人人到齊,過左十五分鐘問佢係邊,仲係公司喎⋯⋯成村人等佢囉

寶石宮

2023年兔年勳章

jojojojom 發表於 18-2-10 18:41
八歳

八歲睡公主 要等王子錫啖先醒

珍珠宮

20150618bb 發表於 18-2-10 17:12
唉....................親戚,有計???

哦,我以為朋友

翡翠宮

牛年勳章

Jasmine-4711 發表於 18-2-10 16:55
我C6家姐係例遲,遲一兩個钟面不改容,連唔好意思都冇講一句。C6家人話佢由细到大都係咁……我心想冇人教 ...

明顯係家教問題

水晶宮

回覆樓主:

我都有個朋友係例遲半個鐘或以上,所以而家唔會再見佢

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

20150618bb 發表於 18-2-10 16:37
我家都有個,每次1.5-2小時

有,好彩嘅係,多數餐廳呆坐

寶石宮

2023年兔年勳章

20150618bb 發表於 18-2-10 17:14
係.......佢搵到錢[家],之不過你地問[是但答]

有錢親戚 無乜計

首頁
12345...8

尾頁

跳至