遲到

andyman
|
我試過教訓一個例遟人, 就係約曬所有人 7點, 約佢5點, 比佢試下等人.
smile11
|
honoluluwendy 發表於 18-2-10 16:35
大家嚟講吓你每次約某個朋友或親友,佢一定遲到吖!
我企到脚痛,人又多,但明知佢每次都會遲到,但又唔想 ...

我最憎人遲到,會同佢講我的時間也好寶貴的
Poyau
|
jojojojom 發表於 18-2-10 17:14
試過約人七點食飯七點半打俾佢,佢話女瞓緊未起身,等佢起身先

個囡幾大?
tintinlam
|
20150618bb 發表於 18-2-10 17:12
唉....................親戚,有計???
冇計, 最好約好係餐廳, 酒樓, 食住等. 我家都有一大件, 未試過準時, 就算約係佢屋企樓下. 最勁一次約6:30, 10點先到, 我99係都要等埋佢先叫嘢, 之後比酒樓串佢. 後來再約我老公話食住等, 唔係你地自己食, 我地去第2度食, 跟住佢就遲少左(因唔想食人地食剩, 但都係遲最少半小時以上)
Chowying
|
唔係每次,不過呢單野我就好嬲

係街到又行又企左兩個幾三個鐘,等阿 姑仔黎接我同 老公,其實我冇話要佢接,係姑仔自己要,結果當姑仔終於揸車黎接我地,我等咁耐都冇講 任何野,只係話太累,叫我自己老公去拎行李,阿姑仔自告奮勇落車去拎,但轉頭同99 打小報告,第日阿99塊面係全黑咁對住我

ok 呢種咁既人,基本上一世都唔想再見
sharon_pig
|
honoluluwendy 發表於 18-2-10 16:35
大家嚟講吓你每次約某個朋友或親友,佢一定遲到吖!
我企到脚痛,人又多,但明知佢每次都會遲到,但又唔想 ...

有朋友係咁 結果食住等 話之佢
Jasmine-4711
|
smile11 發表於 18-2-10 17:15

咁會約佢早一個鐘,食飯食8點,同佢講食7點可以嗎

C6唔想佢家姐等佢(萬一她只遲半个钟),但c6覺得我等佢係好应該,話我做人趕头趕命,限時限刻,他話遲少少唔得咩…成家都係咁。

多年前我同C6约佢一家早d食晏,下午一点在礸石山地鉄等,佢不但遲大到,仲話要等佢食埋晏先!為等佢差不多日落先去到西貢睇诲 下,行半小時已天黑無路灯要回头).領过野後,我已冇單獨约佢去街。大時大节先見佢,要骗佢早一鈡要C6,62,99及各兄弟都咁齊心,男家 家長及兄長縱容她咁多年,边肯齊心骗佢早d來。男家的人仲俾說話我聽,話我冇耐性等。C6當然撐家姊。
alicialee1210
|
如果次次遲,我唔會再約呢個人
vlnz
|
andyman 發表於 18-2-10 17:16
我試過教訓一個例遟人, 就係約曬所有人 7點, 約佢5點, 比佢試下等人.

咁佢個日係幾點到?佢會不會例遲都係7點?
事後佢有冇改過?
smile11
|
Jasmine-4711 發表於 18-2-10 18:22

C6唔想佢家姐等佢(萬一她只遲半个钟),但c6覺得我等 ...

你c6全家人都縱慣左佢家姐,真係冇符
andyman
|
vlnz 發表於 18-2-10 18:29
事後佢有冇改過?
唔會喎, 佢例遲9個字。
jojojojom
|
Poyau 發表於 18-2-10 17:21
個囡幾大?

八歳
andyman
|
vlnz 發表於 18-2-10 18:29
事後佢有冇改過?
除左收工遲左趕唔到之外, 而家好好多, 可能年紀大左, 知道好友難求。
vlnz    發表於 18-2-10 21:51
stagea
|
家中有個!約七點食飯,人人到齊,過左十五分鐘問佢係邊,仲係公司喎⋯⋯成村人等佢囉
Poyau
|
jojojojom 發表於 18-2-10 18:41
八歳

八歲睡公主 要等王子錫啖先醒
sarali
|
20150618bb 發表於 18-2-10 17:12
唉....................親戚,有計???

哦,我以為朋友
C.Humphrey
|
Jasmine-4711 發表於 18-2-10 16:55
我C6家姐係例遲,遲一兩個钟面不改容,連唔好意思都冇講一句。C6家人話佢由细到大都係咁……我心想冇人教 ...

明顯係家教問題
baby_yee
|
我都有個朋友係例遲半個鐘或以上,所以而家唔會再見佢
good_pig
|
20150618bb 發表於 18-2-10 16:37
我家都有個,每次1.5-2小時

有,好彩嘅係,多數餐廳呆坐
Poyau
|
20150618bb 發表於 18-2-10 17:14