自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

寶石宮

2023年兔年勳章

stagea 發表於 18-2-10 19:06
家中有個!約七點食飯,人人到齊,過左十五分鐘問佢係邊,仲係公司喎⋯⋯成村人等佢囉
...

加班 食住等可以嗎

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Poyau 發表於 18-2-11 12:22
加班 食住等可以嗎
佢唔係加班, 係每次都係要人等佢, 過時過節食飯, 間間都限時食架! 食七點, 永遠係八點前先到個款!就算去飲宴, 人地個個到齊, 仲要等到佢9點幾先開席, 係紅日, 唔駛返工囉!

寶石宮

2023年兔年勳章

stagea 發表於 18-2-11 12:39
佢唔係加班, 係每次都係要人等佢, 過時過節食飯, 間間都限時食架! 食七點, 永遠係八點前先到個款!就算去飲 ...

過節限時個半鐘 遲成個鐘 來食甜品

珍珠宮

我妹, 每次都遲, 約1點酒樓等, 1點仲係屋企扮緊靚.
現在我哋唔會特別等佢, 以至佢黎親都係食冷飯菜汁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Poyau 發表於 18-2-11 13:29
過節限時個半鐘 遲成個鐘 來食甜品

打親電話揾佢,仲要唔聽、勁討厭⋯⋯今晚又要一齊食

珍珠宮

15週年勳章

honoluluwendy 發表於 18-2-10 16:35
大家嚟講吓你每次約某個朋友或親友,佢一定遲到吖!
我企到脚痛,人又多,但明知佢每次都會遲到,但又唔想 ...
但明知佢每次都會遲到

俾一次機會, 仍照舊的話不約了

珍珠宮

有,第一個係已絕交嘅朋友,成日例遲,中三果年做功課,講好左十點係某mtr等,預一日搞好曬啲野,五點走得,當年係手機未普及,全組得一人有手機,等到十點半我們請手機組員打比佢,佢媽聽完之後話:"我即刻叫佢起身",到佢媽產佢起身後佢又又話食完早餐先出黎,最終佢接近一點先出到黎,都算啦,到五點果陣佢話夠鐘走,我們話你遲左黎先搞到遲左走,佢駁咀話一件事還一件事,佢遲到係一件事,我們講好左五點走就應該五點走得,因為佢遲到又嘈準時走,害到我們要出多黎一次,我們打算買完材料就返學校開工,第2次約果陣,佢媽話佢家有工具,叫我們不如去佢家度做,咁就吳洗怕佢個女遲到搞到大家一獲泡

wcpcelia    發表於 18-2-12 14:31

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

總有一個喺左近,早2日先等完,廿幾年不變

男爵府

honoluluwendy 發表於 18-2-10 16:35

我有個朋友識左廿年都係成日遲到 我地每次約佢都係講早一個鐘 (如大家約兩點但同佢講約1點) 但之後講真 都咁大個人成日要人咁約都冇隱啦 所以圍內有個fd提意左一個非常好既意見 就係唔再同佢講約幾點喇 就咁同佢講個活動/聚會係由幾點至幾點(如1點-3點) 叫佢自己諗啦

寶石宮

2023年兔年勳章

stagea 發表於 18-2-11 13:33
打親電話揾佢,仲要唔聽、勁討厭⋯⋯今晚又要一齊食

希望今晚喜出望外 準時到

公爵府

Poyau 發表於 18-2-11 15:13

死左條心把啦
我未見過咁既人會改

公爵府

諗起一個舊同學 鑊鑊遲一個鍾
絕左交啦
但佢約男朋友唔會遲架 不過遇著兩個人渣
最後都嫁左個好老公 約老公家人就唔遲囉

伯爵府

回覆樓主:

自己嘅時間就係寶
人哋嘅時間就係草

琥珀宮

Poyau 發表於 18-2-11 15:13

一定唔會架

珍珠宮

識有個女的,約一大班人,次次都話要遲一個鐘,好似好忙,其實一d都吾忙,成日聚會又要早走去下場,真系把幾火

寶石宮

2023年兔年勳章

sharon_pig 發表於 18-2-11 15:44
死左條心把啦
我未見過咁既人會改

例遲習以為常

寶石宮

2023年兔年勳章

stagea 發表於 18-2-11 16:52
一定唔會架

咁唔好等 留糖水

水晶宮

回覆樓主

如果我明知一個人例遲,我不會約他在一個企的地方等(如商場門口),到左也不會企定定等,會邊行邊等什至坐住等,尤其現在科技這麼發達,佢到左找我不難。

琥珀宮

Poyau 發表於 18-2-11 17:22
咁唔好等 留糖水

勁老土,無等佢食,所謂既食住等,佢嚟到仲要叫餸俾佢,成枱人坐係到等佢食

琥珀宮

回覆樓主:

有個朋友次次成班人聚會,一定係人哋已食到七七八八先施施然嚟,有人app佢去到邊例牌話就到,後尾大家約佢會報早一個鐘俾佢,但佢都會遲,但就無遲咁耐咁囉

首頁
12345...8

尾頁

跳至