贊育16weeks 照結構?

Tiffany1031
|
現時懷孕14weeks, 贊育叫我16weeks返去飲糖水照結構,照結構唔係18~22weeks架咩?
tpcmela
|
Tiffany1031 發表於 18-2-12 11:44
現時懷孕14weeks, 贊育叫我16weeks返去飲糖水照結構,照結構唔係18~22weeks架咩? ...

有無比張照結構既紙你呀? 我都20週先照... 你要上三樓預約架
黃家三少奶
|
現時懷孕14weeks, 贊育叫我16weeks返去飲糖水照結構,照結構唔係18~22weeks架咩? ...
贊育比咗16w飲糖水, 20w期我照結構
Kwokmama2018
|
係唔係係瑪麗生既媽媽都可以係贊育照結構嫁?
tpcmela
|
Kwokmama2018 發表於 18-2-24 17:43

Kwokmama2018
|
咁好既,咁係米唔洗自己比錢出去照啦?省返幾錢蚊?正喎
Happylau007
|
剛剛打左去贊育登記, 佢俾左第一個產檢日期, 甘係咪即係排到係瑪麗生?定係要等佢另外通知有冇床位?
黃家三少奶
|
Happylau007 發表於 18-2-26 12:18
剛剛打左去贊育登記, 佢俾左第一個產檢日期, 甘係咪即係排到係瑪麗生?定係要等佢另外通知有冇床位?
...
打去登記咗, 第一日交晒文件就一定喺QM生架喇
Remda
|
Happylau007 發表於 18-2-26 12:18
...

係咪打去就得,唔使親身去?因為我洗啡,如果唔使自己去就好啦。
laisausau
|
Remda 發表於 18-3-18 13:04
係咪打去就得,唔使親身去?因為我洗啡,如果唔使自己去就好啦。

可下載app預約通試試

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
dkbb0702
|
Remda 發表於 18-3-18 13:04

係呀 打去姑娘即時俾個期你
然後提你到時要帶咩
我星期五打已經排到5月2
所以你都快啲打
姑娘話到時係會做登記
見姑娘抽血 同埋聽講座 大概3個鐘
唔會見醫生
5月2我12w 喇 唔知做唔做得切 oscar

Remda
|
laisausau 發表於 18-3-18 16:50

可下載app預約通試試

Thank you
Remda
|
dkbb0702 發表於 18-3-18 17:06
然後提你到時要帶咩

多謝提醒,聽日就打去。
Remda
|
dkbb0702 發表於 18-3-18 17:06
然後提你到時要帶咩

使唔使即時傳真文件呢?
dkbb0702
|
Remda 發表於 18-3-18 18:15
使唔使即時傳真文件呢?

唔洗
打之前拎定紙筆
姑娘會講低 到時帶去就得
Tiffany1031
|
Kwokmama2018 發表於 18-2-24 17:43

唔係。。我身邊有媽媽冇得照。。要自己出去搵私家照
2009pp
|
Tiffany1031 發表於 18-9-20 23:36
唔係。。我身邊有媽媽冇得照。。要自己出去搵私家照

會唔會太遲先約期?
菩提子
|

放心, 佢地好大機會照一次後, 再安排你照多次..我都系18週多D叫我照,再安排22,3週再照, 但我自己出左去私家照, 因佢照完第一次, 乜都無交代, 話幾星期後再照多次, 咁不如自己出去私家照..私家詳細好多..

菩提子
|
Kwokmama2018 發表於 18-2-25 18:07
咁好既,咁係米唔洗自己比錢出去照啦?省返幾錢蚊?正喎

你以為..但若你放心的都可以唔使去私家照的..但我自己, 在贊育照左第一次..個醫生乜都無交代, 最後只有一句"依家睇一切OK.."但會再安排照多次..
咁,你會放心?放心的,就等省錢囉..
但我自己照用左三千幾元,私家照多次..BB比錢更重要..呢D錢唔慳得..