韓國PLABEAU高速粒子美容機

dada_sweetbaby
|

Re: 韓國PLABEAU高速粒子美容機

請問,有無人用過,好用嗎? Work? 韓國Plasma技術? thanks

功效資料:
https://hk.plabeau.com/pages/benefits

6大活肌功效
親水倍效
PLABEAU為肌膚注入能量,吸引護膚品滲入肌底,提高肌膚親水性及吸收力,即使是分子較大的維他命精華也能瞬間滲透,發揮精華液的最大功效。使用10分鐘肌膚吸收力增強41%*
膠原自生
高速粒子比毛孔更細,能輕易於肌膚穿梭,催化纖維母細胞再生,促進肌膚膠原蛋白及彈力蛋白自生,增加肌膚彈性及密度,並發揮深層保濕效用,肌膚重拾緊緻、水潤飽滿。使用10分鐘保濕功效持續10小時,使用2星期肌膚保濕力增強57.99%*使用4星期改善真皮層密度14.09%、改善肌膚彈性9.5%*
袪皺減紋
高速粒子促進肌膚膠原蛋白自生,修復肌膚及受損細胞,有效減淡皺紋及細紋包括眼紋及虎紋,改善粗糙肌膚及收細毛孔。使用6星期減少細紋26.2%*使用4星期減少皺紋11.78%、改善毛孔粗大10.99%*
美白亮澤
高速粒子溶解及抑制黑色素合成,同時促進肌膚更生,改善暗啞肌膚色,強效美白及提升透亮度。頑固色素如痘疤、雀斑、黃褐斑會得到明顯改善。使用4星期改善肌膚亮度1.59%*
殺菌舒緩
PLABEAU從空氣中分解出的高速氫氧化物粒子,會令細菌細胞膜脫落繼而死亡, 有效舒緩因細菌引起的泛紅、痕癢、痘痘及不適,大大降低肌膚敏感度。使用2星期痕癢程度改善63%、痕癢頻率改善69%* (韓國哮喘過敏性皮炎協會認證)
深層淨化
高速粒子能深入肌底,導出肌膚毛孔內污垢、老化物及堵塞毛孔的分泌物,改善痘痘、黑頭及暗粒,保持毛孔潔淨,有效緊緻毛孔、淨白及嫩滑肌膚。
(大韓過敏性皮炎協會品質推薦)*韓國皮膚臨床科技研究所實驗結果

使用方法抹乾水分後在每個需要的肌膚部位掃描10分鐘,問題嚴重的部位可集中掃描多約5秒鐘。
(過程中出現藍光、輕微聲音及金屬氣味,都是產生高速粒子的自然現象。)使用後塗上維他命精華。
如肌膚中的污垢黏附在陶瓷掃描面,請使用消毒酒精或化妝棉清理。

source: https://hk.plabeau.com/products/plabeau-s1-space-silverhttps://hk.plabeau.com/pages/what-is-plasma

大埔陳太
|
I want to know too
kiss_joyce
|
係唔係袁小姐介紹個隻呀? 我都想知
YY24680
|
新野?有咩用途?
Elsa915
|
我都想知 search 過bk, discuss, fb都無咩評語,唔敢買
rita410
|
我覺得佢導出既效果好用過d導出機
真係整到面d污糟野出黎
針清完用 毛孔可以即時細返
用完d精華真係吸得好d
我係20幾歲 無咩紋同斑
所以只係睇到毛孔乾淨d
同埋塊面真係白左
你當係一部方便d既導出導入機
同埋用完部機個陣 埋面會好臭
要揸返d skincare先會無左d味
我d skincare都係用無香料個d
都遮得返陣臭味 所以都接受到
d sales話係咩礦物質既味
如果屋企無導出導入機都可以試下
Elsa915
|
rita410 發表於 18-2-15 01:41
真係整到面d污糟野出黎

我有家用rf 機 不過用起上來好麻煩 所以少用 想知plabeau有冇firm效果
|
kiss_joyce 發表於 18-2-13 15:50
係唔係袁小姐介紹個隻呀? 我都想知
係呀
|
Elsa915 發表於 18-2-14 18:55
我都想知 search 過bk, discuss, fb都無咩評語,唔敢買
我都找不到,可能太新啦,所以係到請教各位,thanks
|
Elsa915 發表於 18-2-15 08:48
我有家用rf 機 不過用起上來好麻煩 所以少用 想知plabeau有冇firm效果
功能有 "膠原自生" ,應該唔多唔少都有firming效果,但不能同單一firming機比,我見樣樣都有,可以一機幾用,但我仍有美容院療程,又怕唔用得。
|
真係整到面d污糟野出黎
謝謝分享
rita410
|
Elsa915 發表於 18-2-15 08:48

firm既效果只係可以firm到粒粗毛孔
收返到細d既毛孔
我覺得做唔到提升成塊面
同埋我都只係2月頭買
所以衣加都係得咁多效果
yhho
|
dada_sweetbaby 發表於 18-2-12 19:31
Re: 韓國PLABEAU高速粒子美容機

請問,有無人用過,好用嗎? Work? 韓國Plasma技術? thanks

I want to know too
yhho
|
真係整到面d污糟野出黎

Which color u bought?
rita410
|
yhho 發表於 18-2-16 14:53
Which color u bought?

銀色,因為平d
yhho
|
rita410 發表於 18-2-17 22:48
銀色,因為平d

好像折左$39xx?
rita410
|
yhho 發表於 18-2-17 22:49
好像折左$39xx?

係呀 折完有得再減d印仔
yhho