7歲小朋友門牙

yatho
|
小朋友的門牙已經甩脫了三個月,但到而加都未生翻出嚟,係咪有問題呢?有冇小朋友試過係甘?
jesswu
|
yatho 發表於 18-2-13 03:04
小朋友的門牙已經甩脫了三個月,但到而加都未生翻出嚟,係咪有問題呢?有冇小朋友試過係甘? ...

係好耐的……
我女有隻門牙甩完半年後先出……
idak
|
我女嗰時都要半年先生出來,重要生得好慢。
doughnut_cyc
|
小朋友的門牙已經甩脫了三個月,但到而加都未生翻出嚟,係咪有問題呢?有冇小朋友試過係甘? ...

我仔上排門牙 (不是中間果兩隻),2016年4月甩,依家先有少少牙頭冒出,其間等得太心急曾有睇過兩個牙醫,兩個都話正常,無問題,唔駛急
SUMSUMMAME
|
我個仔都糸,等左半年以上先出,應該有8-9個月,剛剛先見到小小…咋
ian723
|
7 歲應該讀緊小學
有冇參加學童牙科保健 ?

可以去檢查,你打電話去問。

我女都係幾個月先生翻新牙出來
LLMan
|

我囡隻暑假甩到上星期先見到牙柸,唔使驚,舊年我同您一樣擔心囡囡的門牙,去牙齒保健醫生話正常。所以你可放心
wcpcelia    發表於 18-2-13 09:26
marbub
|
doughnut_cyc 發表於 18-2-13 04:40
我仔上排門牙 (不是中間果兩隻),2016年4月甩,依家先有少少牙頭冒出,其間等得太心急曾有睇過兩個牙醫, ...

同我個囝一様
kiko_mami
|
有排,我女等左差唔多一年先出
Poyau
|

安心啲去牙醫檢查照吓X光