02年負資產釘契楼,我清哂80萬差價數,反鬧獨吞財產

melonfans
|
koko2000 發表於 18-2-13 09:15
係咪當年負資產, 您老公攞錢出來買左層負資產的樓, 而家個妹話您獨吞層樓?

如果我係比左錢出來, 真金白銀 ...

正是!樓價升番,亞媽要番100萬分畀佢地
whywhite22
|
明明哋,我估樓主意思係樓價高峰期入市,蝕錢,層樓冇人爭,而家樓市大升,開始有人爭
koko2000
|
回覆 melonfans 的帖子

當年已轉名, 無得輸打嬴要, 我唔會理佢.
melonfans
|
米米子 發表於 18-2-13 09:15
嘩,終於都還手重諗你無理由淨捱打嫁

月尾年尾忙,原來無興趣回,年初七老豆死忌有機會碰到,要爆早d爆
kyliema2006
|

如果可以的話,還番佢地俾過既本俾佢地啦。

經過左咁多年,妳涯過負資產。今天賺的全數應該是妳。但係如果當年佢地有出過錢,平返條數俾佢地就當和左囉。
Wingwingm
|
melonfans 發表於 18-2-13 09:09
你話我造戲,其實你好戲!我結完婚洗咗一大筆,你話欠街數,吾好話畀屋企人知,問我借3萬, 我當時股票壓住 ...

嘩,呢個爆。
唉,不過你不如pm佢啦
家事喔
簡單小小姐
|
rean_chau 發表於 18-2-13 09:11
我睇到係阿爸出100萬買樓, 阿二阿三供, 然後阿三斷供攞宿舍, 銀行追80萬差額, 阿二男朋友出左40萬就轉左男 ...

終於明喇!你好叻
birdbird
|
我睇到係阿爸出100萬買樓, 阿二阿三供, 然後阿三斷供攞宿舍, 銀行追80萬差額, 阿二男朋友出左40萬就轉左男 ...

你理解力好高
一樓份文, 寫到一舊舊, 搅到我理解唔到層樓係边個名下, 咩人用咗幾多錢供及边個住緊
soso1227
|
一開始層樓寫邊個名?
jacky1666_hk
|

我都係甘理解
melonfans
|
birdbird 發表於 18-2-13 09:21
你理解力好高
一樓份文, 寫到一舊舊, 搅到我理解唔到層樓係边個名下, 咩人用咗幾多錢供及边個住 ...

你有追post先知咩事
jacky1666_hk
|
melonfans 發表於 18-2-13 09:20
月尾年尾忙,原來無興趣回,年初七老豆死忌有機會碰到,要爆早d爆

強勢回歸
melonfans
|
Wingwingm 發表於 18-2-13 09:21
嘩,呢個爆。
唉,不過你不如pm佢啦
家事喔

我妹要爆, pm無用
Hahamc
|
佢話你暴力打佢同抆到阿媽手瘀晒
又係咪真事?
Wingwingm
|
jacky1666_hk 發表於 18-2-13 09:24
強勢回歸

預左
whywhite22
|
當初層樓因為負資產冇人肯揹,而家樓市大升就出嚟爭,講唔過去。
333s
|
melonfans 發表於 18-2-13 08:37
我妹與我失聯數年,我無佢電話fb, 最後去佢家是年三+晚,我媽與我高高興興去佢家食團年飯,我由落馬洲趕收 ...

層樓係老豆畀1百萬, 20年前老父,媽,妹同我,老父賣楼,當年换樓-家人住。

層樓 該是父母的, 父母死了, 才是子/女的。

Fion_Chan
|
333s 發表於 18-2-13 09:27
層樓係老豆畀1百萬, 20年前老父,媽,妹同我,老父賣楼,當年换樓-家人住。層樓 該是父母的, 父母死了 ...

你係大家姐?
melonfans
|

5萬係另一筆咭數,20萬係釘契咭數
靚豬豬
|
tantanmama 發表於 18-2-13 08:50
睇唔明,到底係幾時買樓落邊個名,每人出幾錢,幾時賣樓點樣分? 賣樓又轉按?? 大家姐欠咭數又關層樓乜事?
...

我都睇到一頭霧水