自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

vivivo 發表於 18-3-25 13:48
最重要就係搵原因。希望我地快D好返,如果唔係老左就死。到時仲痛。我同自己講。好返後一定keep 住做運動 ...

... 哈哈哈, 到好翻就唔想做運动啦.

伯爵府

the8 發表於 18-3-25 12:33
我因為坐寫字樓張枱配合唔到張櫈而攪到肩膊發炎...睇過幾次針灸但都係只有小小改善,後來去咗推拿...俾佢推 ...
可否pm 個推拿?5該曬

伯爵府

littlegirl3298 發表於 18-3-25 11:33
我之前都一路都比痛症困擾,去咗睇一個復位師做好咗,都醫返八九成,佢價錢唔算好貴你都可以試吓
...
可否pm 個復位師?5該曬!

男爵府

vivivo 發表於 18-3-25 13:48
最重要就係搵原因。希望我地快D好返,如果唔係老左就死。到時仲痛。我同自己講。好返後一定keep 住做運動 ...

我成日同自己講如果唔做嘢,我一定每日做運動,瑜珈游水我都識,只不過而家返工忙,維持唔到每星期去做,有時帶晒衫返工司諗住放工去做瑜珈但係個頭果日就痛,痛到放工!去唔到希望快啲搵到個好醫師解決我嘅痛症啦!

大宅

vivivo 發表於 18-2-14 13:19
我肩位痛左幾年。睇左骨科,乜都照過。冇搵到原因。後來我去睇脊醫。佢話我肩位肌肉發炎受傷。可能已前成日 ...

似乎係肩頸筋肌勞損,好可能頸椎仲會有錯位,如有錯位首先要復咗位先,之後再消炎 或者做番啲推拿按摩放鬆啲肌肉,好老實而家都市人好多姿勢不良壞習慣,首先要改正咗自己壞習慣先,如果唔係嘅話都唔使諗斷尾啦,人哋醫番好自己轉頭又整到勞損反,我之前都腰痛,係呢到睇咗jm介紹嘅復位師 再改善咗自己啲不良習慣,而家已經冇乜點痛,但都要平時做下啲推拿按摩保養下,因為始終年紀開始大

男爵府

我頸椎痛左個幾月, 朝早起身好啲, 越夜越痛, 扯到頭都痛埋, 我好怕打針, 痛到無心機, 再係咁落去, 都要去試下針灸

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

vivivo 發表於 18-3-2 16:58
最近濕氣重。超痛。又暈
同路人。
我煲生熟薏米赤小豆水飲,腳貼保健貼(吸濕),膊頭位貼韓國止痛貼,有減輕同改善情況。

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

the8 發表於 18-3-25 12:33
我因為坐寫字樓張枱配合唔到張櫈而攪到肩膊發炎...睇過幾次針灸但都係只有小小改善,後來去咗推拿...俾佢推 ...

可pm話我知邊度及收費嗎?謝
請勿打招呼~

首頁

尾頁

跳至