自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

我係咁,第時無哂朋友我唔會後悔,小朋友大左少少我都想俾番d時間同老公二人世界希望安排到

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

跟本就冇左自己

伯爵府

回覆樓主

下?乜真係會咁咩?我做左兩年幾ftm都未感受到tim.....不知幾enjoy同c6二人世界下喎.....
都有見下朋友出去架,但比起以前係少左
但又唔會出去就心掛掛個女喎,唔通仔女既分別?我而家陀緊仔、睇下遲d會唔會咁

瑪瑙宮

大廚勳章

牛奶朱古力 發表於 18-2-14 23:03
放工要教功課又要食飯沖涼睇故事,加上小朋友要早訓,每日相對時間不多.星期六日又帶佢地去玩下。雖然,人 ...

就算連我老公叫出去2人食飯睇戲,我都唔想,我只想陪我的小朋友,唔需要二人世界

《——-咁樣婚姻長遠黎計好容易出問題。。所以最好唔好咁。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

seaheart88 發表於 18-2-15 06:55
就算連我老公叫出去2人食飯睇戲,我都唔想,我只想陪我的小朋友,唔需要二人世界

《——-咁樣婚姻長遠黎 ...

同意

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

starrymama 發表於 18-2-14 23:06
正常。好快朋友都冇埋

一啲都唔正常.
我自己有兩個小朋友, 我好怕啲人一結咗婚生咗仔就變成咁. 人係需要有自己嘅生活. 壓抑得太耐, 到時爆煲就好恐怖.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

chanchanmichell 發表於 18-2-14 23:33
過多幾年就呻無朋友,但唔諗下之前自己點點點
朋友可以唔理,老公真係唔好呀
...

兩樣同樣重要, 人.....係要生活 平衡才健康快樂!

瑪瑙宮

大廚勳章

靚靚C9 發表於 18-2-15 07:36
同意

所以點解明明好恩愛生咗細路之後搞到離婚或者陌路人。。。或者無啦啦老公變咗有第三者或者出去滾。。我冇話老公去滾或者有第三者係正確。。。但係當一段婚姻無人去維持。。老公爸爸都係男人佢都需要另一半嘅關心。。甚至有啲媽媽,生完之後連瞓都唔同老公訓淨係要個仔,我老公都有生理需要啦。。關係就越搞越喎。。最後就離婚收場。。然後好多太太就問點解個老公變咗。。但係有冇諗下自己其實自己咪又係變咗好多。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主

我諗大部分既媽媽都係咁

而家去街十點返到屋企都覺得好夜,覺得陪唔到仔女有d內疚

珍珠宮

畀面勳章

Fishqqma 發表於 18-2-15 07:39
一啲都唔正常.
我自己有兩個小朋友, 我好怕啲人一結咗婚生咗仔就變成咁. 人係需要有自己嘅生活. 壓抑得太 ...
我覺得有自己ㄧ個家庭好幸福,無壓抑

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我唔係
凡事都有平衡點,我父母係婚姻失敗例子(無離婚但無計傾),我地結晒婚我媽無朋友我睇到佢幾慘,我唔會好似佢咁
我係停唔到落黎嘅人。最忙果幾年,工作一路出trip,一路做家教會委員,一路做版主,一路教主日學,一路過正常working mom生活
我d朋友都驚嘆我點變咁多時間出黎
兩夫婦感情緊係要培養啦!二人拍拖好緊要架

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

非常正常。每晚必須是但一個在家看顧,夫婦不會一同去街。直至仔大(上了高中)。

用戶要求終止服務

回覆樓主:

我係你就一定會出街。
我都無乜見朋友,只因為無人幫手睇小朋友/煮飯,同埋我嫌朋友佢哋食嘢貴。
但連同c6出去睇戲食飯都不願就唔好喇。
細路大個實有自己嘅世界,例如上咗小學,我又唔覺得對住啲細路好溫馨同自在,習慣下放低畀工人睇啦

男爵府

回覆樓主

感情無論親情友情愛情都係要經營嘅,如果你願意放棄晒其他只顧個仔,唔介意第時無晒朋友,甚至同老公感情丟淡,咁咪無問題囉。
其實凡事講平衡,放鬆d la

男爵府

chanchanmichell 發表於 18-2-14 23:33
過多幾年就呻無朋友,但唔諗下之前自己點點點
朋友可以唔理,老公真係唔好呀
...

無錯
朋友都要經營的

伯爵府

sizzlers 發表於 18-2-15 08:52
感情無論親情友情愛情都係要經營嘅,如果你願意放棄晒其他只顧個仔,唔介意第時無晒朋友,甚至同老公感情丟 ...

真係要平衡下,情感放哂落個仔身上,對個仔都可能係種無型壓力,第時萬一,我話萬一咋,個仔唔生性唔聽教真係會覺得乜都冇哂

大宅

回覆樓主:

我都會約朋友,但確實係少好多,始終有頭家打理都好忙,但我都想仔女大咗後,有番自己既朋友,如果唔係到時會好悶

水晶宮

回覆樓主

你唔愛你老公?

伯爵府

seaheart88 發表於 18-2-15 07:50
所以點解明明好恩愛生咗細路之後搞到離婚或者陌路人。。。或者無啦啦老公變咗有第三者或者出去滾。。我冇 ...

你分析得好好,我正想打出黎,做女人唔可以無左自己,唔可以圍住個小朋友同老公轉,樓主甚至連老公都唔想理,真係好危險

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

終極熊貓 發表於 18-2-14 23:28
要仔唔要公
要仔唔要公好容易出事

首頁

尾頁

跳至