自由講場

跳至

首頁
12345...23

尾頁

大宅

同佢一齊 只係兩個星期我地本身係同事
之後都前後腳無做
佢41歲,2萬一個月
一個人住係公屋
佢家姐嫁左但負責出錢養阿媽

我24歲,萬八一個月
一家4口住公屋,妹讀書,爸已退休
在內地置業,供緊樓
呢兩個星期發生左好多野

我背隻R損左佢叫我買藥膏揸
我話買左,但其實我無買
係屋企搵鵝羅立英揸下
佢話我又呃佢,要重新睇我為人
話我吹水呃佢
我係唔捨得買藥膏揸
無啦啦又洗一百幾十
其實咁樣都叫呃佢?
我唔明咁小既事佢都要攞出黎講

我同佢影合照,又話唔好放上icon
話唔想比人講是非,成為人地茶餘飯後話題
我覺得佢唔想比人知我同佢一齊
佢唔當我係佢女朋友

我同班行家食飯,佢唔願去,ok無問題,但佢話去呢D飯局好無謂又問我去黎做乜有咩得益,成班人講是講非,咁佢自己唔鍾意社交,我鍾意出去吹水識下朋友
當日佢叫我早D走,我同佢講左9點會走,當日我9點20分走,佢已經小哂鬼話應成唔到就唔好應成,又話一個女仔咁夜好危險,
咩呀意外呀?但當日我同邊個一齊,食咩野都影哂相whatsapp佢睇,當日我係無飲酒

每次同佢嘈交,佢例牌講OK你岩我錯哂,真係好難頂,完全唔知咩叫尊重同溝通

佢買盒燕窩700蚊見我媽,佢當時話貴,我叫佢唔好買,買其他,佢係都要買燕窩,咁佢又要話貴,仲有,又話過年要買野比我老豆又成千蚊,姐係我覺得,你自己話要買,又要開聲話貴,咁玩哂啦,果日見我媽,我都係檯底塞500蚊比佢去埋單,佢唔要,之後我同佢去晚餐我比錢,平時同佢就一人比一餐

我同佢講,我份保險有優惠,去迪士尼500蚊包埋晚餐,佢答我無賣點,去海洋公園佢又話玩唔到咁多,情人節佢開到口話唔慶祝,花市佢都唔會行,咁拍拖有咩意思?

佢屋企無冷氣機,咁我咪叫佢買,佢話唔洗冷氣,夏天佢屋企唔熱,開風扇,我叫佢儲錢,佢答我,你儲咪得囉

佢話間屋要裝修,最小都要10幾萬,佢話佢無咁多錢
佢成日睇馬經,但又話自己可以賭可以唔賭
但2萬一個月,佢D錢去哂邊?

之後我同佢講分手
佢咁同我講

還是你已經唔鍾意我,我唔係執著,我真係鍾意你,愛你,才不要面子今天想同你復合,面子同你,我選擇你,結果如何,我唔會後悔,起碼我盡力過
點解一次機會都冇?

佢講左成晚,係咁話比機會,唔可以嗎?
佢問左5,6次可唔可以比機會佢,佢發自內心
但佢由頭到尾都只係打字,無任何行動
我覺得佢無誠意,同埋佢講面子,呢下我先嬲

而且,佢有一個星期whatsapp同我傾計係講咸濕野,我同佢吹水,佢只比公仔回應我,令我心灰意冷
上佢屋企訓,枕頭,被,日用野我樣樣出錢買
同佢食野,都係食快餐,我想佢慳到錢,但佢轉頭又去專門店睇波鞋,買件成衫成千蚊

當時買張被,800幾蚊,佢指住個價錢牌望住我,果一刻我好難受,買張被,800幾蚊,咁都比面色我睇話貴,但佢自己,同一個女同事食800蚊晚餐再送人搭的士,佢唔話貴,但佢話果條女搵老細架貪搵人埋單,我只係覺得,你唔係貪人地靚女氹你你又會去咩?

其實我講分手係咪正常?
係我心裏面我覺得我對佢黎講咩都唔係

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主

咁多負面野,分手都正常了

子爵府

回覆樓主:

早走早著。完

baby.hung    發表於 18-2-21 15:21
wcpcelia    發表於 18-2-20 17:20
APIGMA    發表於 18-2-16 20:22
edunpx    發表於 18-2-16 11:43
SIUBKT    發表於 18-2-16 00:37
mkcbus    發表於 18-2-15 22:21

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

正常, 小家又煩

珍珠宮

回覆樓主

全部都係生活上不協調的小事。
分手放生大家係好事。

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

禮拜佢啦,不用解釋,你自己已經好清楚答案,完。

Singpiano    發表於 18-2-17 03:52

用戶要求終止服務

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

阿玥兒 發表於 18-2-15 19:08
之後都前後腳無做
佢41歲,2萬一個月
忘記過去,放眼現在,先可以展望將來㗎!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

行落去嘥時間,走得!

男爵府

回覆樓主:

你咁後生,大把市場
快斬纜

男爵府

回覆樓主:

一齊2年定2個星期?
咁短時間都發生咁多野, 早走早著啦~
唔好再諗呢個人

子爵府

回覆樓主:

其實你24歲仲後生
大家唔岩咪分開囉
睇得出佢份人對你都計較住錢
你已經好好 唔係果d拍拖要男人出哂錢嘅女仔
佢大你咁多 條件又唔多好 性格仲要咁計較
睇唔出有咩理由要同佢一齊
佢話改 但性格呢樣野 仲要去到呢個年紀
唔係話改就改到

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

好長,冇睇哂,我覺得佢系自卑,嚴重覺得襯你唔起,又要面子,你又後生過佢,前途比他好,令佢好自卑。要解決唔容易,一齊你哋都好辛苦

翡翠宮

之後都前後腳無做
佢41歲,2萬一個月

好難答,因為睇到既只係你一面之詞~

但就咁睇你講的野,我想講佢好難頂~

你飛得好呀

男爵府

回覆樓主:

完全唔需要留戀

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主

分手,無將來

男爵府

Love_JVs 發表於 18-2-15 19:17
你咁後生,大把市場
快斬纜

認同。
呢種男人,跟左佢,你可憐一世
村姑 亞Bee

大宅

oran04 發表於 18-2-15 19:20
好長,冇睇哂,我覺得佢系自卑,嚴重覺得襯你唔起,又要面子,你又後生過佢,前途比他好,令佢好自卑。要解 ...
我想問,佢自卑D咩呢?我做女人都未嫌棄過佢,樣樣出錢同佢捱
我只係想佢儲錢,點知佢答我你儲咪得囉

水晶宮

回覆樓主

咁煩

公爵府

回覆樓主:

如果我24,唔會同個41一齊
24歲,大把選擇

wcpcelia    發表於 18-2-20 17:21

珍珠宮

好媽媽勳章

之後都前後腳無做
佢41歲,2萬一個月

早分早著。

年齡差太遠,心境差太遠。

而且佢搵多過你,日用品好意思讓你出錢。同埋請女同事單獨食貴晚餐,我又會有點唔開心。

最不能接受是你叫佢儲錢,佢只答:你儲就得。絕對飛得!

首頁
12345...23

尾頁

跳至