自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

aibaba 發表於 18-2-16 11:03
我人在外國, 公司香港有office
我老細啱啱返左香港巡視業務, 今日打俾我話香港有個新請既同事好唔掂
叫我今 ...

(emoji)

伯爵府

aibaba 發表於 18-2-16 11:24
老細話佢親自train位新同事
首先位同事啲英文差到根本同我老細溝通唔到
training佢仲要每5分鐘打次喊露, l ...

低炒,咁既態度

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

甘又抵炒,幫唔落~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

回覆樓主:

抵炒啦

男爵府

Ginhc 發表於 18-2-16 11:29
返咗幾耐?但佢咁嘅態度真係炒得喎

返左唔夠兩個禮拜
之前仲同我地講啲同事冇train佢咩都冇教佢
而家真相大白

水晶宮

回覆樓主

大老闆都懶得交戲,神仙都幫佢唔到啦!

伯爵府

都3x歲人,咁就幫唔落啦……

公爵府

回覆樓主:

今日唔辦公,sorry老闆!!

男爵府

要講就今天快d講,一陣人地新年洗大佐,仲慘

男爵府

咁要睇你公司在第一個月是否一日通知定七日通知期, 你地試用期有冇規定? 如果要有七日, 你点都要今晚同佢講,計足四天通知期加補三天錢, 咁你老闆就唔駛再見到佢。若果是一日, 咁初三同佢講比較好。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

都諗住即炒唔想見到佢,咁初四通知佢唔駛再返工都ok。

伯爵府

回覆樓主:

初四先講啦, 叫佢初五唔使返工, 等通知返公司收final pay及交接。老細親自training都唔交戲, 幫唔到。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

但佢唔早講?都唔係今日先train啦

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我老細啱啱返左香港巡視業務, 今日打俾我話香港有個新請既同事好唔掂
叫我今 ...

我會話唔記得咗,請願比佢話辦事不力,又或者甘會好d下次唔洗你出聲
日本の平安を祈ります

伯爵府

叫我今 ...

如果自己有少少話事權就暫時放人一馬。

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

俾著我打鐵趁熱, 講明佢自己表現博炒成功 唔關人事,
佢見過老細然后就被炒証明係佢自己嘅事與人無尤
仲乘機俾佢睇清楚現實世界唔係虛擬唔係求其
做人做事要醒定d

男爵府

good_pig 發表於 18-2-16 12:08
但佢唔早講?都唔係今日先train啦

老細年29到香港, 年30先返公司見到佢咋
佢對左一日已經極速落order話炒

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

咁真係唔底可憐

成3X歲都仲咁唔識做人, 對住大老闆連戲都唔交, 咁就唔好怪老闆唔比面你啦.

你可以照老闆指示whatsapp 佢交代一下, 最多講句唔好意思, 我都唔想架, 祝你好運

珍珠宮

回覆樓主:

初四先講,反正頭一個月勞假都no pay

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至