無線財經資訊台85,中國通史

Rita
|

中國通史,由夏朝開始,逐個古代皇朝解讀,好好睇
ahjoechan
|
多謝分享
phchan
|
Rita 發表於 18-2-18 12:11

請問知唔知可否上網睇返, thanks
comfortjune1
|
phchan 發表於 18-2-18 12:18

我都想知
Rita
|
phchan 發表於 18-2-18 12:18

原來youtube有的,打中國通史就搵到,普通話的。
Rita
|
comfortjune1 發表於 18-2-18 12:27
我都想知

mytv super 免費區冇,唔知收費區有冇,youtube有,普通話的。
cwaisum
|
係,真係好好睇,長知識。
nainaitze
|
睇緊呀
Poyau
|

謝謝分享
Poyau
|
Rita 發表於 18-2-18 12:42
mytv super 免費區冇,唔知收費區有冇,youtube有,普通話的。

yt有
pinky-peach
|
之前睇夏朝,其實根本連確實遺址都無...
不過,其實有無呢個皇朝有無存在過都係一個問號
Tabo63
|
好啱讀初中同學睇,容易入腦
平平常常
|
pinky-peach 發表於 18-2-18 13:02
之前睇夏朝,其實根本連確實遺址都無...
不過,其實有無呢個皇朝有無存在過都係一個問號
...

我們現在用的農曆,其實就是夏曆。

西藏用的藏曆,也是從夏曆衍變而成,藏族人現在也是在過年。
bb妹
|
好正
js1204
|
謝謝分享
cattz288
|
好睇
tp-windy
|
以歷史節目黎講,呢套真係好好睇,一d都唔悶。
LoveFamily
|
請問是否只是假期才有?播出時間?
志志媽咪
|

逢星期幾做架
cinda72.
|
平平常常 發表於 18-2-18 13:57
我們現在用的農曆,其實就是夏曆。

西藏用的藏曆,也是從夏曆衍變而成,藏族人現在也是在過年。