親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

small22 發表於 18-2-20 21:13
請問Ocean world 更衣室有無毛巾比沖涼用架?

有溫泉浸嗎?需另付費浸溫泉嗎?

I saw a new policy published recently at hotels. towels can be rented for a fee or else you bring your own.

侯爵府

畀面勳章

maymamayma 發表於 18-2-20 21:38
我想問下走既時候係咪要尊登12:40pm去落車處報名?一日其實有幾多班車出明洞?如果我打算last day玩snowyla ...

originally shuttle schedules are arranged from daemyung to myeongdong, hongik. on my departure day, I arrived at the shuttle bus point. buses were organized separately for myeongdong, hongik. so it took us only 1.5 hrs to hongik. I guess they flexibly arranged shuttle buses, depending on occupancy. for me, I didn't go register at noon time.

侯爵府

畀面勳章

yp26 發表於 18-2-20 16:46
我無買 帶隊個位幫我拍咭入場 之後出入就 拎阿仔張咭入場
...

係喎。

侯爵府

畀面勳章

BATIKA 發表於 18-2-20 20:08
想問登山證可以share 用嗎?我4人已買4套,看可否分兩天用,因有二個小朋友不知道會玩多久。 ...

如响counter 買,只可買即日,唔可以買定。唔知你package 係dim.

侯爵府

畀面勳章

youhello507 發表於 18-2-20 23:47
張證咁樣的,正路要掛在身,有時工作人員都唔睇的,share 是有可能的

我嗰張係膠咭,唔同你張證。你係自己响daemyung counter 買嗎?

侯爵府

畀面勳章

youhello507 發表於 18-2-21 08:51
sorry,發緊夢,send 了另一雪場證

oh ha ha. yeah remembered you went to elysian too!

侯爵府

畀面勳章

youhello507 發表於 18-2-21 16:24
haha, 玩到乜都唔記得

開心米好囉!

btw, 你係米呢嚟緊6月一去福岡? 唔知我有冇記錯呢?

侯爵府

畀面勳章

1213 發表於 18-3-8 16:11
大明附近有冇租 gear 的鋪頭 ? 如果可以一次過租幾日就好啦 ... 另外, 酒店有冇提供放 gear 的地方 ?
教練 ...

比較龍平,大明地下街真係多野食和玩啊。

侯爵府

畀面勳章

youhello507 發表於 18-3-9 13:24

估唔到大明已係咁高評分

大明好在有地下街。 雪場就肯定鴻萍好好多,intermediate run 係山頂滑落嚟好dim !

如果一家大細有啲ski, 有d 唔ski, 大明叫做打嗰 average比較好啲。 但係如果一家大細全部都鐘意滑雪, 就龍平啦!

侯爵府

畀面勳章

cattz288 發表於 19-2-16 18:40
咦~推返個舊POST出黎既~ 張lift pass係可以share既~無記名, 因為都係放喺衫度doo, 原來喺 ...

租helmet 5000 only.

lift pass 係無記名,當然點換,人地睇唔到米無事。 不過我唔會咁做,亦都冇需要,我哋個個都會ski。

侯爵府

畀面勳章

cattz288 發表於 19-2-16 18:53
請問係咪即日租, 即日還?

因為我女第一日驚青到喊, 所以我第二日無買佢 pass囉, 如果再玩, 實會買!

是的所有gear, 連埋helmet 可以即日還。

如果冇記錯好似helmet我哋即日玩, 但係 gear 因為我哋租兩日, 所以 好似係lock 起就算。

侯爵府

畀面勳章

cattz288 發表於 19-2-16 18:59
係咪去返韓國人果邊COUNTER先有得租呢?喺foreigner果邊唔見有helmet租! 果邊有locker可以放埋gear??
...

係 , 我哋係去ground floor 租, 特登唔去foreigner 嗰度 , 好逼 都唔少 講國語的人仕。

侯爵府

畀面勳章

fatfat-hippo 發表於 19-2-16 23:13
請問當地人Counter租gear張飛係咪同外國人唔同架租gear位置係咪在starbucks下面
外國 ...

我本來都係外國人個counter買飛 , 但係 個staff唔係好知點搞. 都係去咗本地人counter ,佢都係畀韓文字嘅飛 。

費事行咁遠 去外國人 basement , 我哋喺大堂嗰邊 hall, 大部分local 人。

首頁

尾頁

跳至