親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

daisy17772 發表於 19-2-16 18:48
租helmet 5000 only.

lift pass 係無記名,當然點換,人地睇唔到米無事。 不過我唔會咁做,亦都冇需要, ...
請問有無大明韓版website, 我搵極都係得中英文版
想睇update price list

男爵府

daisy17772 發表於 19-2-16 19:03
係 , 我哋係去ground floor 租, 特登唔去foreigner 嗰度 , 好逼 都唔少 講國語的人仕。
...
請問當地人Counter租gear張飛係咪同外國人唔同架租gear位置係咪在starbucks下面
外國人counter都係ground floor, 但就喺最左邊, 行去雪場行餐死

侯爵府

畀面勳章

fatfat-hippo 發表於 19-2-16 23:13
請問當地人Counter租gear張飛係咪同外國人唔同架租gear位置係咪在starbucks下面
外國 ...

我本來都係外國人個counter買飛 , 但係 個staff唔係好知點搞. 都係去咗本地人counter ,佢都係畀韓文字嘅飛 。

費事行咁遠 去外國人 basement , 我哋喺大堂嗰邊 hall, 大部分local 人。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fatfat-hippo 發表於 19-2-16 23:13
外國 ...

有個近少少入口, 唔駛一定要去正門入!

放下自在

珍珠宮

帶細路,動作慢,去到仲食埋個 burger king 先租,b1 個外國人 counter 冇人,local 反而人山人海

男爵府

youhello507 發表於 19-2-17 00:58
帶細路,動作慢,去到仲食埋個 burger king 先租,b1 個外國人 counter 冇人,local 反而人山人海
...
請問個B1外國人counter喺邊B1地下街唔覺有counter租gear定雪場棟building都有B1

珍珠宮

fatfat-hippo 發表於 19-2-17 23:23
請問個B1外國人counter喺邊B1地下街唔覺有counter租gear定雪場棟building都有B1:questi ...

呢個位落地下一層就係,係 local 租設備落一層

別墅

我兩年初一也在滑雪場渡過,上年去了大明,今年去了High 1, 相比之下, High 1 比較少人。
初一早上比較少人,下午開始多人,可能韓國人早上未出動。
另外,high 1 也比大明少人,原因如下:
1) high 1 離首爾比較遠,所以少 一日來回團。
2) high 1 滑道多些及濶些。

男爵府

youhello507 發表於 19-2-18 10:01
呢個位落地下一層就係,係 local 租設備落一層
明白, 我無行去哩邊, TK全程都係最左邊, 即另一邊尾尾租同還gear

大宅

daisy17772 發表於 19-2-16 18:48
租helmet 5000 only.

lift pass 係無記名,當然點換,人地睇唔到米無事。 不過我唔會咁做,亦都冇需要, ...
你講得岩.. SKI PASS每人一張, 因為個個都SKI... 同人SHARE, 就算冇比人捉到, 比人望住, 都夠晒樣衰...

我都係LOCAL果層租GEAR, 但我自己帶HELMET... 始終覺得自己HELMET乾淨一點...

我都係一隻28"喼裝晒一家四口的裝備. 包括 2 個頭盔, 8對SKI SOCKS, 8條INNER LAYER 褲, 8件INNER LAYER 衫, 4對GLOVES, 4 副GOGGLE, 4條滑雪褲等等...

水晶宮

daisy17772 發表於 18-2-18 12:42
首先, 請準備korean grand sale coupon, 最好皮機場攞定幾張 original hardcopy.我去買ski tickets 嘅時候 ...

唔好意思, 有幾個問題想問:-

1) 請問張korea grand sale coupon係機場邊個位可以拎到呀?

2) 雪場 free shuttle bus係咪唔需要租酒店都可以係酒店官網book?

3) book 左 shuttle bus後, 係咪有張類似voucher print出黎, 憑voucher 上車? 是要book來略嗎? 因為2018年新年跟TK2天團, 回程時上車都唔見領導需要比車票司機, 我地自己上車就可以。

4) 扣減外國人折扣後, 係咪會比參加1~2天團平呢?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

fatfat-hippo 發表於 19-2-16 23:07
請問有無大明韓版website, 我搵極都係得中英文版
想睇update price list
...

係網站有地方(好似右上角, 有 Language” 宇樣), 應該有得更改語言。
天空之城, 快樂之地

男爵府

PCCW2319 發表於 19-2-27 08:02
係網站有地方(好似右上角, 有 Language” 宇樣), 應該有得更改語言。
我就係只見language得中英日揀, 唔見有韓文, 所以先問樓主

水晶宮

fatfat-hippo 發表於 19-2-27 23:13
我就係只見language得中英日揀, 唔見有韓文, 所以先問樓主

你試下呢條link

https://m.daemyungresort.com//#/home
天空之城, 快樂之地

男爵府

PCCW2319 發表於 19-2-27 23:31
你試下呢條link

https://m.daemyungresort.com//#/home
Thx
但係translated都係睇唔明

水晶宮

fatfat-hippo 發表於 19-2-27 23:49
Thx

你係韓版版面, 見到“HOME”數起第3個, 然後再按第1個(即圖中手掌嗰個位), 就入左滑雪版面。 之後拉落去就見到韓版租衫及lift價目表。

我係呢條link改lanuage英文, 見到價目表。 核對過, 基本上係一樣。

不過發現有one time pass(價目表最尾嗰行) 只15000 won, 但隔離租衫無價目,我假設用最低金額嗰個黎計算。

PS 價目表裡面藍色紅色方格可以不理。

水晶宮

fatfat-hippo 發表於 19-2-27 23:49
Thx

樓主講既korea grand sale coupon, 我係網上搵到個website。

https://tw.koreagrandsale.co.kr/core/corp/view?corpno=245&menuid=005002002&searchcategory=CK02&searchlat=&searchlng=&searchaddr=&searchorder=&searchscrap=&searchsi=&searchgungu=&searchword=

我係裡面搵到今年(2019) 洪川大明既優惠。不過已經過期了。
天空之城, 快樂之地

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

PCCW2319 發表於 19-2-28 19:24

你係韓版版面, 見到“HOME”數起第3個, 然後再按第1個(即 ...

one time pass應該係上最高觀光用
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 19-2-28 21:02
one time pass應該係上最高觀光用

哦…可能係喎
天空之城, 快樂之地

男爵府

PCCW2319 發表於 19-2-28 19:24

你係韓版版面, 見到“HOME”數起第3個, 然後再按第1個(即 ...
點解我開https://m.daemyungresort.com//#/home, 個版面同你唔同嘅
請問可唔可以copy第一張圖個website俾我

首頁

尾頁

跳至