自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

事原昨晚同行家到食市吹下水,有人中意食吊燒雞,咪去左[尖][油]交界個間[黃珍珍],4人叫左套餐+波羅炒飯,共$1216大元唔太貴,但服務真真...............差到我都文字寫唔出,黑面已經例牌先來,而問多句又送粗略語氣幾次,我再問何以送粗略語氣,佢話人客多就係咁送喇,[完全無覺得有問題],算喇再講菜餸湯完全唔得,肉類冷凍,湯只得個暖字,至於雞唔熟,...................唉,至於炒飯個波羅送上來時已經好殘,真係成肚氣...................

寶石宮

2023年兔年勳章

20150618bb 發表於 18-2-21 13:32
事原昨晚同行家到食市吹下水,有人中意食吊燒雞,咪去左[尖][油]交界個間[黃珍珍],4人叫左套餐+波羅炒飯,共$1 ...

咁食珍珍薯片好過

tansyneko    發表於 18-2-21 13:46

侯爵府

回覆樓主:

去過灣仔另一間食,一試返唔到轉頭,已經覺得呢間黃唔正宗太港式
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

波羅炒飯個波羅系循環再用, 以後唔好食

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Huuu 發表於 18-2-21 13:41
去過灣仔另一間食,一試返唔到轉頭,已經覺得呢間黃唔正宗太港式
以前九龍城時候,係好正,聽說珍珍姐,已經升天

珊瑚宮

anna59 發表於 18-2-21 13:46

再用??炒飯的肉由邊度來??

珊瑚宮

Poyau 發表於 18-2-21 13:35
咁食珍珍薯片好過
我都覺得,係唔係要送黑口黑面+粗略回應

珍珠宮

回覆 20150618bb 的帖子

果個裝住d 炒飯既波羅, 肉可以用觀頭波羅, 呢d系有次食飯個waitress 暗示既, 話說我地叫左波羅炒飯, 佢用隻碟裝住d炒飯, 同我say sorry話無波羅, 所以用碟裝, 我話咁未仲好, 我都唔想用波羅裝住炒飯, 點知個waitress 話我醒目

琥珀宮

20150618bb 發表於 18-2-21 13:32
事原昨晚同行家到食市吹下水,有人中意食吊燒雞,咪去左[尖][油]交界個間[黃珍珍],4人叫左套餐+波羅炒飯,共$1 ...

「問何以送粗略語氣」

其實有乜好問,心中blacklist 咪算law,問得咪盞攞交黎拗再多一重激心!

大宅

我只會去「去慣而服務OK的餐廳」

只好怪香港租金太貴, 工作太忙,
搞到好難有好服務和好食物

珊瑚宮

anna59 發表於 18-2-21 13:59

果個裝住d 炒飯既波羅, 肉可以用觀頭波羅, 呢d系有次食飯個waitress 暗示既, 話說 ...
我無睇幾錢個炒飯,相信都佰幾二佰元,用的罐頭貨

珍珠宮

不如下次唔好去喇

寶石宮

2023年兔年勳章

20150618bb 發表於 18-2-21 13:52
我都覺得,係唔係要送黑口黑面+粗略回應

黑臉琵鷺 送去濕地公園

greenpea    發表於 18-2-22 14:46

珊瑚宮

anna59 發表於 18-2-21 14:06

不如下次唔好去喇 呢個當然喇,唔通我中意睇到黑面......................

珊瑚宮

Poyau 發表於 18-2-21 14:15
黑臉琵鷺 送去濕地公園
呢個好主意

寶石宮

2023年兔年勳章

20150618bb 發表於 18-2-21 15:10
呢個好主意

侯爵府

菠蘿,燒鵝頭',北京填鴨的頭,鳳尾蝦的尾等等 埋單前要整爛 防止循環使用 這是常識,上一手客人冇手尾

寶石宮

2023年兔年勳章

bks2014 發表於 18-2-21 18:49
菠蘿,燒鵝頭',北京填鴨的頭,鳳尾蝦的尾等等 埋單前要整爛 防止循環使用 這是常識,上一手客人冇手尾
...

環保成咁

珍珠宮

回覆 bks2014 的帖子

所以我寧願炒飯落碟食

伯爵府

2018復活節勳章

首頁

尾頁

跳至