面試班

k2014
|
想幫個女嚟緊報升小面試班, 邊到好? 要九龍區
mandy952
|
k2014 發表於 18-2-21 13:43

唔好嘥錢
Yubi.T    發表於 18-2-23 12:25
spikenard
|
學校要的唔係倒模式的答案,學校面試主要透過小朋友的對答,動作行為想知小朋友係咪佢地心儀的教學對像

家教面試班更有效
k2014
|
spikenard 發表於 18-2-21 14:23
學校要的唔係倒模式的答案,學校面試主要透過小朋友的對答,動作行為想知小朋友係咪佢地心儀的教學對像

家 ...

咩係家教面試班?
k2014
|
mandy952 發表於 18-2-21 13:46
唔好嘥錢

試過唔好?
angellate
|
間間差唔多,上幾堂練下個膽都可以既。。
mandy952
|
k2014 發表於 18-2-21 19:42
試過唔好?

冇需要,多d陪下小朋友等佢人定d仲好
wcpcelia    發表於 18-2-22 12:23
mrsmacaroon
|
mandy952 發表於 18-2-21 13:46
唔好嘥錢

x 2
takakura
|
有人讀完都係無offer
tanzaniabed
|
回覆 k2014 的帖子

我已經給你發"中一面試班”信息了
衰竇
|

其實係有用的,我仔之前d同學,有上面試班果d,全部都會有 offer 响手,我仔無讀,所以大抽獎
森永牛乳
|
唔好哂$
love2talk
|

我會比佢上

上咗唔得一件事

唔比佢上最後唔得我怕我會後悔
Jumboshrimp
|
我識嘅讀過面試班的小朋友,全部都有Offer。
我聽佢哋講,老師會好specific 講比家長聽小朋友到什麼程度,你有什麼地方要加陪努力。我覺得有用。至於接唔接受小朋友讀面試班,就是另一回事。
Jumboshrimp
|
另外不要太天真,以為學校真的睇小朋友家教禮貌。現實的到最後全部都係睇學術。不喜勿插
C.Humphrey
|
我女讀緊,四百幾蚊一堂,我覺得好貴
雖然係有用,但最重要既唔係面試班,係背後家長發功

C.Humphrey
|
Jumboshrimp 發表於 18-2-21 23:19
另外不要太天真,以為學校真的睇小朋友家教禮貌。現實的到最後全部都係睇學術。不喜勿插
...

agree,學術真係好重要,但面試班唔會教學術
Jumboshrimp
|
C.Humphrey 發表於 18-2-21 23:26
agree,學術真係好重要,但面試班唔會教學術

可能間間唔同。我朋友們上個d狂操paper .(其實不人道)
wcpcelia    發表於 18-2-22 12:24
sophialihk
|
衰竇 發表於 18-2-21 22:16
其實係有用的,我仔之前d同學,有上面試班果d,全部都會有 offer 响手,我仔無讀,所以大抽獎
...

我仔冇上, 報5間有2間喎..其實個人認為最重要小朋友定, 肯講, 見識膽識比面試技巧重要
Fion_Chan
|
Jumboshrimp 發表於 18-2-21 23:29
可能間間唔同。我朋友們上個d狂操paper .(其實不人道)

升小咋喎,得個4, 5歲,操乜paper 呀?