囡囡唔肯坐BB車

adakids
|

囡囡就快兩歲, 由出世到而家都坐唔夠十次車仔, 每次放落車仔推一陣就會坐唔定周身郁, 試過好多方法都唔可以令佢定定地咁喺車仔坐好, 成日抱佢周圍去搞到兩隻手好酸痛。。。大家有冇咩方法可以提議下比我
birdisfreedom
|
2歲你應該教佢自己行
我要做媽媽
|
我仔仔之前都係咁既,不過反而大大下,坐得越黎越定,因為佢知道坐車車就係去行街喇
GCHK
|
HAHA,我亞B都係咁,唔肯坐車車
adakids
|
birdisfreedom 發表於 18-2-23 10:44
2歲你應該教佢自己行

其實我囡都鐘意自己行嘅, 但有時去一日街嘅話, 佢行到攰或者想瞓覺就要抱真係好快會手斷。。。有時想帶佢去遠少少有架車仔代下步會輕鬆好多
adakids
|
我要做媽媽 發表於 18-2-23 15:19
我仔仔之前都係咁既,不過反而大大下,坐得越黎越定,因為佢知道坐車車就係去行街喇 ...

哈哈, 我都有咁樣同我囡講, 但佢唔受氹, 一放上車都未扣安全帶就已經要落地, 激死
yancb
|
如果行到攰可以去餐廳坐下
攬住黎訓下

我拖住2歲幾囝囝去海洋公園玩全日
都係坐多d,帶車麻煩
JASPERMOM
|
adakids 發表於 18-2-23 01:07
囡囡就快兩歲, 由出世到而家都坐唔夠十次車仔, 每次放落車仔推一陣就會坐唔定周身郁, 試過好多方法都唔可以 ...

有無試過換bb 車?

baby317
|
2歲都聽得明了
話比佢知一係坐車一係自己行,無得抱
比佢自己揀

bchuma
|
adakids 發表於 18-2-23 01:07
囡囡就快兩歲, 由出世到而家都坐唔夠十次車仔, 每次放落車仔推一陣就會坐唔定周身郁, 試過好多方法都唔可以 ...

我bb都係 如果真係唔得都無計呢
希素
|
比d佢鐘意既野佢拎住,同佢講你坐係車仔就比你。 例如食物,玩具⋯
faithgao
|
希素 發表於 18-7-9 17:54
比d佢鐘意既野佢拎住,同佢講你坐係車仔就比你。 例如食物,玩具⋯

咁教法第時大個乜都唸我咁做有乜嘢著數先,而且俾佢一種感覺坐車仔係唔好嘅嘢,所以先用其他物品來交換

sammiso
|
BB唔會坐定定嘅,你可以俾點嘢佢玩,可能會坐定定。