介紹心理醫生

asd456
|
我最近有個朋友情緒低落,失眠,脾氣暴躁,佢好似有啲抑鬱症。

佢向我求助,我唔識,想請教大家有冇醫生可以介紹比我呀?
asd456
|
我有冇嘢做到?
Hahamc
|
叫你朋友去睇普通科醫生先
然後轉介去精神科
wcpcelia    發表於 18-2-24 21:09
asd456
|
Hahamc 發表於 18-2-23 11:35
叫你朋友去睇普通科醫生先
然後轉介去精神科

我想睇私家醫生,有冇人睇過好的醫生介紹比我。
南丁媽咪
|
香港冇心理醫生

有心理學家
有精神科醫生

可以去私家醫院睇,有掛診醫生
不過我就冇介紹
amy0107
|
asd456 發表於 18-2-23 11:23

佢向我求助,我唔識,想請教大家有冇醫生可 ...

何定邦醫生
BK999
|
asd456 發表於 18-2-23 11:23

佢向我求助,我唔識,想請教大家有冇醫生可 ...

如果需要claim 保險就留意,好多有關精神科的問題,大多冇要claim.
提意先看普通科医生,佢哋已經有藥物幫助你睡眠和情緒控制,除非好嚴重。
asd456
|
amy0107 發表於 18-2-23 13:13
何定邦醫生

thanks
tom_s18
|
港大中大都有私家診所,在瑪麗/威院有大學教授私診,你近可約期
fishfish121
|
可以嘗試坊間唔同既自然療法, 能量療法, 不過呢啲信則有不信則無, 我唔想賣廣告, 因我都係抑鬱症其中一個, 但又唔想睇醫生, 遲啲會去試下這種療法希望得到釋懷, 到時先知有冇用
jennychu31
|
asd456 發表於 18-2-23 11:28
我有冇嘢做到?

上環信德陳國棟醫生。有醫德
asd456
|
jennychu31 發表於 18-2-23 13:57
上環信德陳國棟醫生。有醫德

幾錢一次?
野菜果汁
|
fishfish121 發表於 18-2-23 13:55
可以嘗試坊間唔同既自然療法, 能量療法, 不過呢啲信則有不信則無, 我唔想賣廣告, 因我都係抑鬱症其中一個, ...

如果有用都想知
sinyeechu
|
躁狂抑鬱症
琋琋媽媽
|
我琴日去左睇, 我做完一次治療,覺得好似好左,因為我係某些事情唔開心, 當做完後再諗番果件事, 係兩個感覺, 覺得唔係咩大問題