吸麈機 牧田 vs 正負零 , 邊部好?

ifcsir
|

sales說這兩部機的比較如下, 是真的嗎?
請教 :

牧田吸塵機
1 ) 叉電一個鐘頭可以用到50分鐘
但每次要更換塵袋, 五蚊一個
冇得吸床
吸力比正負零高
比正負零平1000蚊

正負零
不用塵袋可以洗塵格但每年更換一次一年390蚊
可以吸床,
叉電五個鐘頭才用27分鐘
手感好, 外形靚

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ifcsir
|
ifcsir 發表於 18-2-25 01:44
請教 :

up
Poyau
|
ifcsir 發表於 18-2-25 01:44
請教 :

都想知
HU2783
|
回覆 ifcsir 的帖子

牧田個部上個月在太古見過 $12XX. 但個麈袋太細了好快要換, 拎上手吸手感好怪可能個吸爬本身無個轆仔, 唯一可取系外置電池, 電池打柴比$3XX又再覆活.
正負零拎上手吸都順但内置電池, 電池2年貨仔左右打柴要拎比人換唔会平.

ifcsir
|
HU2783 發表於 18-2-25 04:19

牧田個部上個月在太古見過 $12XX. 但個麈袋太細了好快要換, 拎上手吸手感好怪可能個吸 ...

sales话牧田。塵袋如果吸2房1㕔要每次換,但5蚊1個
TMC3012
|
每次吸完都要換咪
牧田牌見uny有700蚊果款, 應該吸得冇咁勁
agnes_bebee
|
我有部牧田,好好用,不用每次換塵袋架 full 左先換。
ChloeMa
|

原來“+/- 0” 要charge咁耐,淨係知 charge 满可用50min 。

如果買水货價錢,兩者差不多。一年保養重要嗎?
teresayan07
|
HU2783 發表於 18-2-25 04:19

牧田個部上個月在太古見過 $12XX. 但個麈袋太細了好快要換, 拎上手吸手感好怪可能個吸 ...

正負零唔係內置電.. 一樣可以攞電出來分開差
HU2783
|
teresayan07 發表於 18-2-25 09:23
正負零唔係內置電.. 一樣可以攞電出來分開差
多謝指正, 近期試左太多部有D亂, 但肯定系可以推得暢順.
ifcsir
|
agnes_bebee 發表於 18-2-25 07:30
我有部牧田,好好用,不用每次換塵袋架 full 左先換。

咁是否好似個sales講 五蚊一個塵袋??

其實一般 吸多少次才換塵袋?
agnes_bebee
|
我屋企三房一聽,吸好耐先換一次咼,同埋佢有送一個不織布料既塵袋可以洗。

牧田有陳列室,你可以try 下佢不同型號的吸塵機。再去佢約的五金鋪買,甘樣會平d。 我個部係CL 104 D. 買左五百幾蚊
ifcsir
|
agnes_bebee 發表於 18-2-25 21:23
我屋企三房一聽,吸好耐先換一次咼,同埋佢有送一個不織布料既塵袋可以洗。

牧田有陳列室,你可以try 下佢 ...

CL 104 , $580???抵喎,包電嗎?
CL104 是否叉電1小時可用50分鐘?
即叉—次電可以吸5,6幾次?咁 塵袋又可以用幾次即是5蚊可以用到兩三次?

CL104 已少見有得賣
catng118
|
牧田可以加個透明桶,可以唔使用吸塵袋
ivycowcow
|
用緊Makita個袋可以洗的,不織布。
ifcsir
|
catng118 發表於 18-2-27 22:49
牧田可以加個透明桶,可以唔使用吸塵袋

透明桶貴嗎?
catng118
|
ifcsir 發表於 18-2-28 00:41
透明桶貴嗎?

好似$150

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ifcsir