2018年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

洋房

Celia330 發表於 18-4-4 01:04
我開頭6-15週嘔緊時反而成日肚餓食到野,重咗4kg,停咗嘔胃口細返就冇點重過了,而家20週,你本身係肥定瘦 ...

我本身屬正常體重,你比之前重左幾多?

複式洋房

我36, 第一胎, 而家 8W

下星期一先去政府, 之前已經睇咗兩次私家產檢
之前去東區登記嗰時, 姑娘話要我出去做結構
但私家醫生話我高齡, 政府會同我做結構, 而家有D 擔心, 如果政府真係唔同我做, 私家又BOOK 唔切O既話點算

別墅

smoonc 發表於 18-4-6 06:47
(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)恭喜
請問照結構時俾老公在場嗎?

可以呀!老公坐係旁邊一起睇

別墅

Jenbabycare 發表於 18-4-6 09:34
我本身屬正常體重,你比之前重左幾多?

我本身係瘦底,未有時43kg,而家47-48kg左右,反而我開頭重得快,最近這個月都差不多沒有增加

別墅

k66k 發表於 18-4-6 09:55

聽人講東區高齡否都沒有照結構的,每間醫院唔同,你而家只係8weeks,仲有好多時間可以book私家,有部分要你夠12werks先可以book呀!

複式洋房

我38歲 也是第一胎

民房

回覆 Celia330 的帖子

同樓主一樣, 今個星期踏入第32週了, 第一胎

複式洋房

k66k 發表於 18-4-6 09:55

我都係,36, 第一胎,9 week. 東區好似資源唔夠,所以我會直接係私家做T21,公司medical可以claim 一部分。

複式洋房

NicEistir 發表於 18-5-23 02:58
我都係,36, 第一胎,9 week. 東區好似資源唔夠,所以我會直接係私家做T21,公司medical可以claim 一部分。 ...
我公司無得CLAIM, 所以我淨係喺東區驗咗唐氏, 東區醫生話我係6400 分之一, 屬於低風險
身邊好多人都同我講, 佢地十年八年前喺東區照結構, 都無額外俾錢出去做過任何檢查
可能近年改咗制, 所以結構要自己出去照
我上星期返東區產檢再問多次醫生, 係咪要自己出去照結構, 佢話係呀, 除非你有大問題先會幫你照

大宅

Celia330 發表於 18-2-25 18:16
我今年38了,到我生時就39了,有媽媽都是高齡第一胎交流下嗎?

和樓主一樣。
可是,正等待中,關關難過。要關關過。

大宅

Celia330 發表於 18-2-25 18:16
我今年38了,到我生時就39了,有媽媽都是高齡第一胎交流下嗎?

我同你一樣,不過琴日,BB衝咗出嚟做七仔

複式洋房

第一胎36,17w你地好!請多多指教

複式洋房

8w無咁早照結構架

首頁

尾頁

跳至